A CĂZUT O FRUNZĂ-N CALEA TA... ATENȚIE, AMENDĂ GREA!

A CĂZUT O FRUNZĂ-N CALEA TA... ATENȚIE, AMENDĂ GREA!(1224)


Am senzația că nici Universul, lipsit de caracter, nu ar exista fără contribuția inestimabilă a domnului Horia Constantinescu, zis și Cattani, la dezvoltarea societății noastre. Chiar și mai mult. De fapt, vreau să zic altfel. Unde-i dezvoltare, hop și Horică! Unde văd un om cu trusa de scule după el, sunt sigur că e și Horia prin apropiere...El ne-a învățat cum să ne ferim de peștii expirați, cum să identificăm o rață pe varză sau pe portocale, cum să stropim un dușman politic cu vermorel, cum să facem pe mortul în păpușoi, să declarăm că suntem mistreți, în timp ce noi semănam foarte bine cu caprele vecinului…

Zilele acestea, Horică a luat examenul de maturitate la Universitatea de Omenie. Bravo! Capacitate uimitoare, Horia a realizat o nouă cercetare științifică menită să îl cocoșeze de-a binelea pe sărmanul cetățean de la firme, case și blocuri! Precizare. Să-l cocoșeze cu noi amenzi! Prin amenzi repetate, administrația locală ne dă noua lapte, carne, pene, ouă. Și mai are un avantaj cetățeanul de la bloc. Alergat din toate părțile, își menține condiția fizică! Și încă ceva: scoatem untul din el.

Noul plan de gospodărire al Primăriei Constanța poartă pecetea cadrului de conducere, care de cetățeni, nu are milă!

Ca să facă față la zi cererilor și obligațiilor prezentate de Horia, fiecare locuitor al orașului nostru ar trebui să urmeze o școală profesională de meserii. Apropo de meserii și meseriași. Cine își permite, neică, să se plimbe cu meseriașii după el? După ce ne-au implementat grija unui loc de parcare, fiind avertizați și amenințați că o să plătim fel și fel de chestii, acum suntem fugăriți pentru alte amenzi! De pildă, păstrarea curațeniei și la domiciliu…

Nu este deloc simplu. La mine, intr-o zi, s-a umplut fața casei și curtea cu frunze ruginite! Dau și eu un exemplu. Cred că mă mută Cattani la marginea orașului Făurei! Am priceput care sunt sarcinile sărmanilor cetățeni. Numai și numai obligații, amenințări si plăți, dar la capitolul drepturi și facilități, ne dați ceva și nouă? 

Atenție, cetățene, a căzut o frunză-n calea ta! Ia-i seria! Dacă te pune dracul să calci pe ea, te paște o amendă grea! Noul program de gospodărire al Primăriei Constanța pune în centrul atenției efectele descurajante ale sancțiunilor și amenzilor cât casa, pe care un cetățean le poate primi lejer într-o zi proastă, scuzati expresia, și cu ghinion…De fapt, asta e o problemă arzătoare a Feliciei, să ne pierdem și casele, dacă n-om plăti puhoiul de amenzi!

După cum poate ați sesizat, așa-zisul program admnistrativ de gospodărire este doar o culegere de sancțiuni și pedepse rezervate celor care nu vor efectua la timp lucrările indicate de domnul director adjunct al Primăriei Constanța...Cuvântul de ordine este sancționarea fără milă pentru tot felul de chestiuni cu valoare de nod în papură. Au apărut noi sarcini, noi burlane, coturi și diverse lucrări de lăcătușerie la ușa unei case! Dacă nu sunt remediate, proprietarul riscă amenzi pe care cu greu le va putea achita vreodată!

Tu glumești? Cu un asemenea program, care abundă în obligații, bietul cetățean este condamnat să stea călare pe casă, ca să nu evadeze vreun păianjen! În caz contrar, amenzi peste amenzi până la evacuarea intelectualului care nu a pus în viața lui mâna pe vreo scula grea și rece!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri