Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
ȘOPÂRLA PESEDISTĂ

ȘOPÂRLA PESEDISTĂ(1108)


Se întâmplă, acum, în PSD Constanța, tot felul de evenimente care susțin teoria bulgărelui de zăpadă. Care bulgăre, se știe, aruncat cu dibăcie, poate porni o avalanșă!

În speță, PSD a făcut deja ravagii pe persoane fizice. Spun „persoane fizice” pentru că PSD Constanța arată ca o banchiză de gheață spartă în mai multe blocuri(de gheață). Politicianul și „bisericuța”. Câte spărturi, atâtea găuri de șarpe. Renunț la plăcerea mea stilistică de a face comparații cu „Titanicul”.
Noutatea? Au început să o fure și șefii, conducătorii iubiți ai partidului local! În politică, treci foarte repede de pe un trotuar pe altul. Ca să supraviețuiești în politică, trebuie să știi să faci slalom printre „zebre”!

Menționam mai sus că PSD arată ca o banchiză de gheață spartă. Se încumetă careva să încerce să-l lipească la loc?(pe partid, desigur). Mai este loc pentru o astfel de operațiune? A mai încercat cineva și a reușit? Cel mult, l-a peticit! Dar poți lipi gheața cu gheață? Ești obligat să schimbi deseori direcția.

Cazul Felix. Într-o zi, la un singur semn de-al său, a încolonat toți primarii partidului din județ și l-a scos din joc pe Horia Țuțuianu! Fostul președinte al CJC, tocmai vorbea la tv despre unitatea de monolit a PSD! La scurt timp, pica si Felix, că tot vorbeam despre unitatea de monolit...

Unitatea de monolit și interesul național erau temele de bază în dezbateri. Cam pretențios față de realitatea tematică generală! Ca și acum, cuvântul de ordine era „Dezbinare”! Au apărut noi „bisericuțe”. Vrea cineva să parceleze partidul condus cândva de Felix Stroe? Spun doar „cândva” deoarece, acum, după prăbușirea sa, PSD face figurație ...

Felix Stroe nu prea mai are cu cine face nici măcar figurație! Trădătorii și-au arătat culoarea autentică a părului, dar năravul, ba! S-a format deja o veritabilă grupare a nemulțumiților, se știe, cel mai ușor de condus și de manevrat. Posibile noi nuclee politice desprinse din PSD...Dumitrache, Felix Stroe, pe vechiul plasament, Făgădău, Brăiloiu, Vișan, sunt doar câteva dintre numele vehiculate în ultima vreme, dar neconfirmate, pentru că finanțatorii rămân, ca și alesul Giocondei, un mister...Se lucrează „la rece” pentru înființarea unor noi posturi de radio și televiziune, ceea ce te duce cu gândul la cunoscutul proverb „Nu iese fum fără foc!”

Liniștea care s-a așternut peste Constanța este o perdea de fum. În spatele ei se pregătesc noile jocuri de culise...PSD, privit de sus, arată ca o șopârlă uriașă pregătită să o ia la fugă, dacă se îngroașă gluma...Ca sa scape cu bine de urmăritori, își abandonează coada, după care organizează operațiuni pentru recuperarea ei.

Câteva date tehnice. Coada de șopârlă face parte din seria unicat DUMITRACHE 2x2, defensiva la sol-sol din punct de vedere politic. DUMITRACHE 2x2 este noul lider interimar al municipalei de partid și coada salvatoare a partidului. Va reuși, în confruntarea cu Lucian Lungoci, să rămână la cârma PSD Constanța?

Ce a ajuns și biata șopârlă! În tinerețe, dârla, dârla, dârla, se plimba Toma cu șopârla! Acum, cu posibilitățile de care dispune, este în stare să arunce un partid în aer! Numai și numai ca să-i faca pe plac „generalului”! Rămâne de văzut dacă, în caz de accident, după desprinderea de corp, îi sare careva în ajutor! Din păcate, nu mai avem decât o singură parașută!

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri