Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Prima etapă a proiectului Efort comun pentru un viitor mai bun s-a încheiat

Prima etapă a proiectului Efort comun pentru un viitor mai bun s-a încheiat(537)


Animal Society a încheiat prima etapă a proiectului derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, respectiv campania de sterilizare gratuită ce s-a derulat în perioada 15 februarie - 12 martie. În acest interval, au fost aduse la clinică, sterilizate 721 de animale de rasă comună. De asemenea, echipa de medici a Animal Society a efectuat și o operație foarte delicată, extirpând o tumoare de aproximativ 4 kg de pe abdomenul unui câine, care a fost astfel salvat și ulterior adoptat.

Pe 9 și 10 martie, în premieră pentru Constanța, Animal Society și echipe de voluntari au efectuat primul recensământ al câinilor de rasă comună de pe străzile municipiului Constanța. Rezultatele acestui recensământ vor fi comunicate ulterior, acestea contribuind considerabil la elaborarea și implementarea unui plan de acțiune pe termen lung pentru problema câinilor și pisicilor de rasă comună.

”Echipa Animal Society mulțumește autorităților locale și locuitorilor municipiului Constanța pentru buna colaborare și sprijinul acordat pe întreaga durată a acestei etape a proiectului Efort comun pentru un viitor mai bun. Îi felicităm pe toți cei implicați pentru responsabilitatea arătată față de animale și pentru alegerea unei soluții civilizate, umane și eficiente pentru rezolvarea problemei înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună. Proiectul este încă la început, mai sunt mulți pași de urmat până la rezolvarea definitivă a problemei, însă suntem încrezători că următoarele etape vor avea rezultate cel puțin la fel de bune, pe măsură ce constănțenii se familiarizează cu prezența și importanța programelor noastre.” Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

         „Rezultatul acestei etape a proiectului comun derulat de Primăria Constanța în parteneriat cu Animal Society este doar începutul unei colaborări de lungă durată prin care în orașul nostru se va rezolva în sfârșit problema câinilor fără stăpân. Mulțumim echipei de medici și voluntari ai Animal Society care s-au implicat și care au demonstrat că atunci când ești dedicat unei cauze rezultatul nu are cum să nu fie unul bun. Mulțumim, de asemenea și constănțenilor care au înțeles că scopul acestei campanii este acela de a ne îngriji de animalele de pe stradă oprind înmulțirea necontrolată a acestora. Continuăm“, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de Animal Society, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil.

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri