CHIȚAC ȘI-A TRAS CONSILIER PE PROBLEME DE AȘTEPTARE

CHIȚAC ȘI-A TRAS CONSILIER PE PROBLEME DE AȘTEPTARE(1722)


Las moștenire lista mea de așteptare în documentare la primarul Chițac. Document de o inestimabilă valoare socială. Cu o condiție. Să nu fi uitat să mă înregistreze domnul consilier Alin Vintilă, tras prin inel, exact în momentul în care se punea problema celui care are prioritate la așteptat. Jurnalistul, interesat să își încheie documentarea cu opiniile de final sau cetățeanul împins în față de griji și de nevoi?

Las, cu titlu de moștenire, urmașilor mei, locul de pe lista cu cetățenii programați să fie primiți de către Vergil Chițac, primarul orașului Constanța, în audiență. Da, dar eu am butelie! Ha, ha! (de foarte mult timp a fost tras gazul în cartierul în care locuiesc.)

Îi explic amicului Vintilă, cel mai titrat dintre consilierii domnului Chițac, că solicit întrevederea cu primarul pentru o discuție care va fi publicată în ziarul TIMPUL. Cererea mea a stârnit curiozitatea și amuzamentul, chiar furia temperată a celor din jur…”Băi, tu nu vezi în ce stadiu te prezinți? Crezi că mai apuci ziua în care ești programat la Primărie? Mai bine programează-te la dispensar!” a strigat un “simpatizant” de-al meu...Mă mir că nu a mers până la cap de linie!

Nu cunosc prea bine tehnica listelor de așteptare, în ciuda experienței acumulate în perioada parcursă cu sufertașul la poartă, dar înțeleg că, de cele mai multe ori se transformă în “listele uitării”! În maniera lui personală de lucru, Vintilă ne-a anulat din start optimismul, spunând că trebuie sa ne înscriem pe o lungă listă de așteptare!!! Păi, suntem de la ziar și lucrăm zi și noapte...Aici, în acest punct, Vintilă ne-a demonstrat că este destul de deștept ca să facă și pe prostul…Adică, întreb, dumnealui chiar nu știe că șeful nu-i suportă pe ziariști!?

De la bănci te cheamă uneori, sub un pretext sau altul, să vadă dacă mai trăiești! Unii au murit în picioare, precum caii, dacă este adevărat ce se spune după noua ordine mondială. Cauza decesului? Au murit de așteptare! A verificat cineva dacă s-a mai “mișcat” lista? Nu numai la Primărie. În general.

Apreciez faptul că primarul Chițac manifestă un oarecare respect față de cetățeni, acceptând să stea, nu mult, dar contează, la dispoziția celui de pe lista de așteptare. Chiar dacă de cele mai multe ori nu rezolvă nimic! Făcătorii de liste afișează câți vizitatori au fost, dar nu și stadiul în care se află o sesizare sau alta.

Vintilă pare a fi stăpânul listelor din Primărie! Nu toți oamenii au șansa de a trece pragul biroului unui primar! Și nu orice fel de primar...Un primar amiral! Apropo, domnule Vintilă, dacă vreau să intru la amiralul Chițac, doar la amiral, îmi puteți spune unde găsesc listele lui de așteptare?

Nu dumneavoastră sunteți consilierul pe probleme de AȘTEPTARE al primarului?
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri