Medalia Aniversară “125 de ani de la înființarea Diviziei de Mare”, înmânată Președintelui CJC, Mihai Lupu!

Medalia Aniversară “125 de ani de la înființarea Diviziei de Mare”, înmânată Președintelui CJC, Mihai Lupu!(660)


Într-un cadru festiv dedicat aniversării a 125 de ani de la înfiinţarea primei structuri cu atribuţii în apărarea litoralului maritim românesc, Președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, i-a fost înmânată Medalia Aniversară , de către Şeful Statului Major al Forţelor Navale, Contraamiral Mihai Panait.

💬“Sunt extrem de onorat să primesc această medalie, mai ales în această zi cu o încărcătură emoțională deosebită. Multumesc tuturor, în egală măsură, ofițeri, subofițeri, maiștri militari ai Forțelor Navale Române, pentru efortul pe care îl depuneți în asigurarea securității și integrității granițelor României și ale UE. Vă doresc să vă desfășurați activitatea cu aceeași pasiune și dăruire de care ați dat și dați dovadă în fiecare zi!” – Mihai Lupu, Președintele CJC

✅La data de 26 februarie 1896, Regele Carol I semna actul de înființare al Diviziei de Mare, cea mai mare structură operativă din Dobrogea, a Armatei României, cu atribuţii în planificarea, organizarea şi conducerea apărării litoralului maritim, în cooperare cu alte unităţi terestre şi aeriene.

✅În cadrul ceremoniei militare, Drapelul de Luptă al Comandamentului Flotei a fost decorat cu distincția “Ordinul Virtutea Maritimă în Grad de Cavaler pe Timp de Pace”, de către Şeful Statului Major al Apărării, General-locotenent Daniel Petrescu.
Consiliul Judeţean Constanţa                                                         

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri