ENIGMELE FELICIEI

ENIGMELE FELICIEI(1380)


“Constanța va fi un imens șantier!”, astfel suntem amenințați de către noua conducere a Primăriei. Dar acum ce este? Nu tot un șantier? O babilonie! Practic, va fi demolat, de la un capăt la altul, tot ceea ce le stă în cale...Poate e bine, poate e rău, știu eu? Depinde ce înțelege fiecare prin demolare, prin parcare…

Dacă este un act de răzbunare, ca în cazul Mio Caffe, atunci e pierdere de timp și exces de zel! Am sărit cu prăjina de la o extremă la alta, că la nasul Feliciei Ovanesian nu ai nici o șansă să ajungi! Acum, după ce presa a dezvăluit și alte amănunte portuare din viața familiei sale...Nimic ieșit din comun. În definitiv, cine prinde un loc în ierarahia portuară e și firesc să prospere…

Nucleul Traian Basescu, de la Constanța, reprezintă un exemplu elocvent în acest sens. El s-a derulat sub privirile mele pe traseul parcurs de acesta de la statutul de șef al Navigației Civile la cel de președinte al României! Mare tupeu portuar! M-am întrebat de multe ori cum a reușit Felicia Ovanesian performanța de a-și face loc la pieptul lui Gabi Comănescu, unul dintre cei mai bogați și mai influenți oameni de afaceri din această parte a Europei! Știut fiind faptul că patronul GSP nu agreează prezența oricui în preajma sa! În ce privește statutul dumneaei de cel mai bun avocat, nu cred că a depașit celebritatea tatălui, care face parte din înalta clasă portuară. Fiica nu a făcut decât să moștenească statutul tatălui, fără a fi obligată să se supună rigorilor vieții de partid și nici să se subordoneze amiralului Chițac!

De unde nu aveam nici un proiect serios și viabil pe masa de lucru, brusc suntem invadați de o maree de obiective grandioase! Da, grandioase, zic, pentru că nu cred că populația de mijloc va avea acces la ele. Și incă ceva iți sare în ochi. Interesul edililor pentru urbanism...Cand au avut ei timp, chițacii si felicienii , să le dibuiască pe toate! Cum când? În cei 4 ani de așteptare, timp în care a fost pusă la cale noua urbanizare. Interesant este faptul că nu Vergil Chițac a fost mânat din urmă de ambiții politice, ci omul de afaceri Gabi Comănescu. Și nu ambiții politice, am greșit în cazul Comănescu- GSP, ci administrative și economice. Un personaj cu o minte diabolică, energic și nu plângăcios ca alții, bun organizator, discret, dar eficace. E suficient să aibe în față harta orașului, ca pe o tablă de șah, ca să se confrunte de unul singur cu 1.000 de pioni. Dintre ei, Vergil Chițac a fost “alesul” în postura de candidat la Primăria Constanța. Chiar și după ce a pierdut alegerile, prima oară, a mers tot pe mâna lui, convins că acesta va ajunge primar. Și a ajuns!

Sigur, nu este obligatoriu să se și priceapă la administrație! Are cine să-l corecteze, dacă deviază de la traseul stabilit! Câteva gafe l-au desconspirat în fața noului său comandant suprem, supărat că amiralul nu respecta graficul angajamentelor luate față de domnia sa. Și, la nevoie, a fost dublat cu Felicia Ovanesian, o onorifică ce se pricepe la toate...Nu mai mult decât Gabi Comanescu, de la GSP, care a reanimat PNL Constanța, în perioada în care era condus formal de George Dragomir. Din acea perioadă, sunt cunoscute demersurile sale pentru implementarea unor afaceri în Constanța. Deocamdată, a dat un primar! Și primarul, alb ca varul, a dat o city manageriță!

 

Credit foto: SoundCloud
 
jooble.org