OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!(1164)


Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura de primar, după câștigarea alegerilor! Chiar dacă se supără din nou pe mine doamna Ovanesian, rămân la convingerea că domnului primar i se trage de la...pălărie!

Pălăria cu Primăria e prea mare pentru domnia sa! Nu cred că Vergil Chițac și-a dorit vreodată să ajungă primar! Nici la Constanța, nici la București sau, mă rog, unde vreți dumneavoastră...Un “lup de mare” nu se îmblânzește chiar așa de ușor! Una e să fii amiral, cu toate onorurile de rigoare, și alta primar!

(Fac o paranteză mică. Nu îi înțeleg pe cei care, după ce ating absolutul din punct de vedere profesional și politic, la anii pensiei, se dau de ceasul morții ca să ocupe niște funcții derizorii! Mă refer, desigur, la Traian Băsescu, care, mai nou, vrea să își bage tot neamul în politică!)

Și Constanța este un oraș bântuit de multe furtuni! Mai ales în plan social! Când Chițac “funcționa” ca amiral, îl trăgea de mânecă, dacă era cazul, doar comandantul suprem! Acum îl trag de mânecă “moștenirile grele” cu care s-a pricopsit de pe urma foștilor săi colegi de breaslă…

Sărăcia. Nu e cazul domniei sale! Deja au început scandalurile pe tema minusurilor în furnizarea căldurii și a apei calde...Iarna poate fi decisivă pentru cariera unui primar, dar sunt convins că domnia sa nu are astfel de aspirații! Nu este făcut pentru o astfel de carieră! Nici demolând, nici construind! Nu îl văd în nici o astfel de ipostază. Nu îl văd pe Chițac făcând demonstrații de virtuozitate cu măturoiul în Piața Ovidiu! I-am dedicat și un șlagăr recondiționat. Pentru că nu am voce, citez: “A căzut o frunză-n calea ta...și-acum s-a umplut curtea cu ea!”

Desigur, nu primarul repară farul! Nu sunt nici de partea primarului gen Mohammad, care, zice el, cunoaște vreo 20 de meserii! Bun la toate! Dar nu este eficient nici un primar care comunică doar cu consilierii lui prin stație! Cu o singură excepție. Dacă pe respectivul consilier de taină, ba chiar director în Primăria Constanța, îl cheamă și este cu adevărat Horia Constantinescu! Pentru o mai ușoară identificare, nume de cod Cattani. Cum ați pronunțat? Cattani în limba italiană sau ca în Bucovina, pi moldovinește și cu doi de ii? Cattanii...

Uitați, domnilor, de ce îmi place mie în țărișoara asta. Cât e virusul de mare și nașpa încă pe atât, nouă ne arde să ne jucăm de-a “Hoții și vardiștii!”, “Nu trageți, domnule Semaca, sunt eu, Cattani, colegul dumneavoastră la tir cu săgeata...Sunt chiar Săgeata de la PSD!” Suntem încercuiți de viruși, dar nu contează, Cattani îi mitraliază! Citez și din lirica motanului Dănilă, care spune că Cattani de viruși nu are milă! Din grabă, am scăpat cacofonia pe jos exact în momentul în care Cattani și Omul păianjen survolau împreună platoul din fața Primăriei Constanța...Atenție, posibil, dacă nu cumva s-a și înfăptuit, e noul loc de muncă al lui Cattani înaripatul! Ca o consolare, că și-a pierdut partidul!

Un fost director pesedist adus cu plecăciuni la Primăria liberală Constanța! Și nu pe un post oarecare, ci tot director! Se poate un amestec atât de sulfuros? Chițac zice că Primăria Constanța este apolitică și că nu contează legăturile lui Cattani cu PSD! Care PSD? Dar PSD nu există! Avem doar un Cattani, profesionist desăvârșit, greu de înlocuit, și un liberal, Chițac, care vor să schimbe culoarea celor 10 negri mititei! Să-i treacă de pe negru pe galben, dar fără pete!

Adevărul este că primarul Chițac are ce învăța de la Horică Constantinescu! A dovedit în campania electorală că se pricepe de minune la tot felul de activități gospodărești, că stăpânește numeroase strategii, că cunoaște subsolurile tuturor blocurilor, că este pregătit să facă față unui război chimic cu Vermorel. De ce credeți că primarul și-a trecut în programul său foarte multe acțiuni de deratizare? A făcut achiziția anului, luându-l în echipa sa pe fostul protector al consumatorului. Acum protectorul primarului! Dar și al lui Adrian Năstase și familia! Horică, selecționat în reprezentativa domnului Chițac și a celor (foști) 10 negri mititei, actualmente, galbeni și rotofei!

De ce credeți că a fost recuperat Horia Constantinescu? Nu ca să organizeze controale prin galantare, până la depistarea raței cu portocale, ci ca să dea cu Vermorel în tot orașul...Dilemă cu fulgi cu tot. După efectuarea testelor, cine credeți că a intrat în carantină? Rața sau portocala de pe varză? Îmi este imposibil să mi-l imaginez pe amiralul Chițac călare pe o scară înaltă, cu vermorelul în brațe, cu un coif făcut din ziare pe capul lui de conducător strălucit și cu masca pe figură! A doua mască...

Dacă tot vorbim de recrutarea unor cadre de nădejde din PSD, atunci, să stabilim condițiile de transfer. Cu mască sau fără mască? Din cauza trecerii sale pe la mai multe partide, lui Cattani, ca să fie clar, degeaba îi pui două măști! Îl cunoaște toată lumea! Mai ales de când a făcut demonstrațiile de autoapărare cu Vermorel. Și-așa s-a întâmplat ca, împreună cu alte fapte de vitejie, ca Horia Contantinescu să joace rolul de “stâlp al primarului”! 

Și ce mesaje dure mai transmiteau în campanie cei ajunși de curând la Putere! “Am scăpat de PSD! “, “Să nu mai vedem picior de pesedist în curtea noastră!” În curtea lor! Sigur, Horia Constantinescu s-a lepădat de blana ursului pesedist din pădure ca să pozeze în “independent” și, sanchi, să ne facă să uităm sau să minimalizăm plimbările lui de la un partid la altul…

Ce vreți, așa este Cattani, un nostalgic! Și-a adus aminte că, într-un an, aflat într-un control tematic cu OPC, a găsit Primăria Constanța închisă! Acum i-a deschis ușa chiar primarul!

Domnule Chițac, opriți recrutarea cadrelor pesediste în primărie! 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri