UN SUBMARIN DE DREAPTA

UN SUBMARIN DE DREAPTA(792)


M-a amuzat teribil o știre lansată de un confrate, fie că este reală, fie că este caterincă, știre conform căreia primarul Chițac și-a completat echipa cu un cadru de nădejde recrutat de pe singurul submarin al Flotei Marinei Militare! Din păcate, autorul nu ne dă detalii în ce privește împrejurările în care a fost găsit acest ultim supraviețuitor de pe submarin. Un fel de Robinson Crusoe subacvatic. Cum și cu ce s-a hrănit și dacă, fiind sub linia maritimă, a auzit totuși câte ceva despre pandemie și derivatele ei! Departe de mine intenția de a trece în derizoriu importanța acestei noi achiziții, dar ea are profunde semnificații în aceste zile…

Un submarin de dreapta! Pe dreapta a stat de când a fost cumpărat! Singurul submarin și ăsta tras pe dreapta! Ceea ce, din punct de vedere politic, îi pică la fix primarului Chițac.

Un submarin de dreapta! Adevărul este că domnului primar i-ar prinde bine un submarin în dotarea sa personală...O fi fuga sănătoasă, dar mai rapid este înotul subacvatic cu obiecte! Cu obiecte, dacă apuci! Un submarin poate fi nu numai reprezentativ, ci și eficace...Cu domnia sa primarul pe sub apă și cu consiliera sa onorifică pe uscat, ar reprezenta o amfibie de temut! S-ar eradica total contrabanda cu capace de canalizare.

Submarinul reprezintă un loc strategic pentru primar. Nici nu știi când dispare! Îl scutește să se scufunde îmbrăcat. Când vrea să scape de cetățeanul insistent și de tonele lui de petiții, se poate retrage cu submarinul din dotare între stabilobozi. Există un scufundător mai tenace decât primarul Chițac? Submarinul poate asigura o legătură directă și eficientă cu baza lui Comănescu. În caz de pericol, când salariații miliardarului reclamă că nu și-au primit salariile la timp, submarinul poate fi folosit și ca adăpost strategic. În astfel de situații, submarinul devine roșu ca la semafor și este greu de deosebit în raport cu celelalte culori intrate în circuitul politic.

Primarul nostru și-a tras submarin la scară! Vine vorba...Și-a umplut adversarii de invidie...Unii s-au înecat cu propria lor salivă! În adâncurile Mării Negre este liniște. Îi poți supraveghea mai ușor pe rechinii mari…

Se reașează pozițiile avantajoase în adâncuri în funcție de flux și reflux. În condiții de pandemie, viața pe un submarin este mult mai sigură. Au confirmat acest lucru toți mahării care au de mai multă vreme submarin la casa lor...La mâna a doua, dar practic .Oricum, în submarin se pregătesc noile generații de politicieni-scufundători. Din păcate sau din fericire, cum vreți să o luați, scufundătorul cu gât roșu e pe cale de dispariție!

Din cauza presiunii din submarin, primarul are de cele mai multe ori urechile înfundate. De aceea, răspunde cu întârziere...Pentru primarul Chițac, submarinul e mai mult decât util...Ei, dacă investea în el, atunci când a fost amiral, avea acum unul dintre cele mai performante submarine! Domnia sa a ignorat noul proverb cazon!  Citez: “Amiralul instruit își face vara submarin și iarna învață să pescuiască la copcă!”

Cu o condiție. Undița cu care pescuiește să nu provină de la depozitele lui Dragnea! 

  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri