Ludovic Orban: România va beneficia de cel mai mare sprijin financiar pe care l-a avut vreodată la dispoziţie din partea Uniunii Europene

Ludovic Orban: România va beneficia de cel mai mare sprijin financiar pe care l-a avut vreodată la dispoziţie din partea Uniunii Europene(801)


Fonduri europene pentru dezvoltarea României

 

La lansarea Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare, premierul Ludovic Orban a declarat:

Președintele Klaus Iohannis a realizat o performanță fără precedent în cadrul unor negocieri extrem de dificile, reușind să asigure României în următorii ani un suport financiar consistent, care va fi un motor de modernizare, un motor de dezvoltare, un motor care să permită cu adevărat României să realizeze saltul în dezvoltare de care are nevoie și să își ocupe locul cuvenit în rândul națiunilor dezvoltate ale Europei. Pe lângă resursele financiare de peste 30 de miliarde de euro de care vom beneficia în cadrul Planului Național de Reziliență și Recuperare, vom avea la dispoziție peste 46 de miliarde de euro, pentru coeziune, pentru agricultură, pentru fonduri pentru o tranziție justă."

Astfel, România are șansa istorică de a fructifica un pas imens în dezvoltare, folosind cu inteligență fondurile UE. Momentul nu trebuie ratat! Guvernul PNL este garanția că România va valorifica pe deplin această oportunitate!

În cel mult 7 ani se va produce un plus de bunăstare, investind masiv în infrastructură, în dezvoltarea afacerilor și pentru a genera locuri de muncă bine plătite. 

Nivelul de trai din România se va apropia tot mai mult de cel al țărilor occidentale. 

Guvernul PNL, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, cel care a condus negocierile pentru obținerea de 80 de miliarde de euro în favoarea României, va pune la treabă fiecare euro pentru a obține prosperitatea la care aspiră fiecare român. 

Guvernul PNL va demonstra cum pot fi utilizați cu maximă eficiență banii europeni, astfel încât aceștia să producă un folos fiecărui român, fie direct, fie indirect prin impactul economic. 

Avem exemplul anului de guvernare care s-a scurs, în care Guvernul PNL, în vreme de criză, a reușit să aducă fonduri europene în România, cât n-a reușit niciun guvern al PSD în perioadă de creștere economică. 

Vor fi alocați 80 miliarde euro pentru perioada 2021-2027: 
 - 30,44 miliarde euro prin Mecanismul de Redresare și Reziliență (33 miliarde în prețuri curente), bani ce vor trebui investiți până în 2026
 - 28,22 miliarde euro din Fondul de Coeziune
 - 19,34 miliarde euro din Politica Agricolă Comună
 - 1,94 miliarde euro din Fondul de Tranziție Justă

Impact:

Promovarea investițiilor și crearea locurilor de muncă
Îmbunătățirea standardelor de locuit ale populației
Creșterea calității vieții și a conviețuirii sociale
Oferirea accesului elevilor și studenților la inovație și excelență
Contribuirea la îmbunătățirea competențelor dobândite de populația școlară

3 obiective strategice: 
Ameliorarea stării economice a României 
Consolidarea capacității de reziliență
Asigurarea creșterii economice pe termen lung 


 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri