FELICIA OVANESIAN-CU UN OCHI ONORIFIC PE URBANISM ȘI CU ALTUL ACTIV PE PRESĂ!

FELICIA OVANESIAN-CU UN OCHI ONORIFIC PE URBANISM ȘI CU ALTUL ACTIV PE PRESĂ!(1671)


Am revenit, dintr-o scurtă vacanță, cu gândul să reiau un subiect care mă frământă și mă neliniștește
foarte mult. Motivul? Mai mulți politicieni au declarat război presei! Iar relația primarului Chițac cu PRESA este una cât se poate de parșivă!

Bun strateg la uscat, primarul-viceamiral al Constanței a schimbat tactica! Până de curând, ca să treacă puntea și Bosforul, se făcea frate cu dracii. Acum, într-o situație similară, se înfrățește cu virușii. Chiar cu ăia care au dat cu el de pământ când a încălcat regulile, inclusiv pe cele ale vieții de partid…

Domnul viceamiral a știut întotdeauna să tragă ce-i bun pentru el dintr-o criză internă de partid! A pozat tot timpul în victimă, deși se bucură de sprijinul unuia dintre cei mai importanți oameni de afaceri din țară…

Culmea Chițacului. Deși are la bază o structură militară, nu se împacă deloc cu rigoarea și disciplina lui Huțucă, deocamdată, comandantul suprem al PNL Constanța. Când căuta un țap ispășitor, nu dădea vina pe Dragomir, de pildă, ci pe noua conducere a PNL Constanța!, sperând să o înfunde!

Greu de doborât, dar nu cred că viceamiralul a renunțat la ambițiile sale de a prelua și conducerea PNL Constanța! Mai ales că, după plecarea principalilor contracandidați în Parlament, își va relua statutul de alergător de cursă lungă de unul singur!

Acum, când are nevoie de țapi ispășitori, face trimitere la viruși! Pe spatele lor pică, bănuiesc, comportamentul celor care au blocat accesul unor jurnaliști “însemnați” la instalarea în funcția de primar al Constanței a domnului Chițac!

La noi, nimic nu este întâmplător, inclusiv contextul în care s-a produs o nouă mojicie la adresa unor anumiți jurnaliști, care nu au fost lăsați să intre în sala de festivități! Motivul? Nu au fost trecuți pe listele completate de organizarori, iar legitimațiile de jurnalist au fost declarate “nule și neavenite”! În ce privește ziarul TIMPUL, contextul a fost generat de atacurile obraznice și pline de venin, cu tentă de amenințare, lansate, cu un tupeu greu de imaginat, asupra noastră de Felicia Ovanesian! Dar și de o anonimă care, la unison cu dumneaei, își permite să se amestece în politica noastră editorială și să ne cenzureze pe motiv că l-am “preamărit” pe Făgădău, fostul primar al constănțenilor! Doamna în cauză s-a preamărit singură și acum se crede un virus important! Se vede treaba că s-a redeschis grădina Domnului cât e este ea de mare! Adică la întreaga sa capacitate!


Ca să nu mai vorbesc de jignirile la adresa mea! Nu m-am războit niciodată cu o femeie și nu o să o fac nici acum...Drept dovadă, până astăzi, nu i-am răspuns la comentariile pe care le face în celula de bază din care provine din punct de vedere al mișcării ONG-iste.


“Care credeți că ar trebui să fie prioritățile din programul de guvernare locală cu care pleacă la drum noul primar al Constanței, domnul Vergil Chițac?” Această întrebare inteligentă, care poate înlocui ceasul deșteptător, a fost pusă de doamna Felicia Ovanesian, cu puțin timp înainte de instalarea viceamiralului pe fondul cunoscutului șlagăr “E nuntă mare-n cartier/Alesul rămâne un mister!”  În realitate, nu era nici un mister, primarul fiind cunoscut încă de acum 4 ani de către clarvăzătorii politichiei noastre! O spune chiar Chițac, cu gura lui, la raportul de seară! 


În ciuda dificultăților cu care mă deplasez, joi, după-amiaza, am ținut morțiș să asist în premieră la ceremonie. Ghinion! Doi agenți de pază mi-au spus că nu figurez pe lista cu ziariștii acreditați pentru eveniment! Apreciez gentilețea unuia dintre ei, care, jenat de situația creată, a ținut să îmi spună: “Dar vă știu foarte bine! Veniți mereu pe aici și am constatat că vă cunoaște foarte multă lume…”


Eu am înțeles un lucru. Prioritatea domnului primar o reprezintă PRESA ! Aia pe care nu o suportă pe motiv că nu ia poziția de drepți când trece domnia sa, că nu freacă puntea la comandă și nu tace când i se ordonă!


Cum deasupra domnului primar există un comandament format din zeii orașului, care nu suportă să fie deranjați, mă tem că principala prioritate e să pună respectiva PRESĂ la punct! Ordinul de marș fiind “Mucles”! Ceva îmi spune că de selectarea presei în buni și în răi răspunde doamna Felicia Ovanesian...Chiar dacă oficial este doar consilier onorific la urbanism! 


Prea ne-a luat pe noi, ăștia de la TIMPUL, cu fulgi cu tot, și acum face pe modesta și onorifica! E ca la fotograf! Zâmbiți, vă rog! Ha, ha, ha...Nici chiar așa! Felicia, draga de ea, doar onorifică!? Domnule primar, eu nu am participat la festivități...Sunt un biet scriitor! Lumea vorbește că v-ați făcut intrarea pe treptele Casei Albe cu Felicia alături, care se visa la Oscar! Este adevărat? Dacă da, întreb și eu. Chiar cu o “onorifică” v-ați făcut intrarea în ditamai Primăria Constanța? 


După o oră de așteptare pe treptele Casei Albe, am constatat că unii dintre jurnaliștii prezenți au participat alături de mine la “asaltul” Prefecturii Constanța din celebra scenă “Măi, animalule!”. Și atunci, conflictul a izbucnit tot pe fondul aroganței emanate de Putere! Domnule primar, da’ cu Kircorian ce-ați avut?
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri