Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
CONCURENȚII PARLAMENTULUI

CONCURENȚII PARLAMENTULUI(991)


Pentru alegerile parlamentare, a fost concurență și la PNL și la PSD.

La PSD, cuvântul de ordine-afirmare plenară cu un bocanc în gură, la nevoie. Teste gen “Recunoașteți candidatul?”, cu orbul care a nimerit Brăila... Condiția de bază: cine aruncă mai bine, mai tare și la țintă cu căciula după câini. Se punctează doar schelălăitul. Familia Dumitrache vrea să moștenească pentru Luluța Parlamentul României! Știe cineva de ce acte are omul nevoie?

PNL-cadru civilizat pentru desfășurarea discuțiilor. Liniște. PSD-Sictir total. Tentativă de aruncare de pe bloc a unuia cu funcție. Eșuată total din cauza lipsei din dotare a liftului.

Prezentare Constanța.
De la rădăcini încoace, PNL se prezintă ca un partid frumos cu foarte multe personalități puternice, reprezentând segmente ale culturii, oameni bine pregătiți în diverse domenii de activitate, educați. Astăzi, fac abstracție de “uscături”. Urmează transformarea politică în partid BIO.

PNL își consolidează noua sa imagine.
PSD: Noi adaptări după “Baltagul”. Citez din arhiva de partid a PSD: “Gheorghiță, mie îmi dai un loc eligibil, că ti tai!”. Punct.
PNL: Îți vine peste mână, într-o conjunctură anume, să-i cataloghezi pe liberali drept “niște activiști”...Sună ca nuca în perete, care nu se potrivește nici din punct de vedere tehnic, nici ideologic...Sunt tot mai multe situațiile în care, vorbind despre un liberal, constatăm că îl putem prezenta scurt și concis: “Domnul cutare nu mai are nevoie de prezentare”.

La Constanța, într-o conjunctură merituoasă, sunt tot mai mulți politicieni, reprezentanți ai PNL, care nu mai au nevoie de prezentare! Pe ei, îi recomandă faptele! Îmi pare rău pentru cei care nu iubesc PNL, dar acesta este adevărul. În PNL, faptele fac diferența...

Bogdan Huțucă și Septimiu Bourceanu sunt doi dintre liberalii constănțeni care nu mai au nevoie nici de prezentare, nici de recomandare! Scriu despre ei astăzi dintr-un singur motiv. Prezența lor pe listele parlamentare. Un moment important nu numai pentru domniile lor, indiscutabil, ci și pentru județul Constanța! În primul rând, ca imagine…

Și în PNL a fost concurență, în ce privește nominalizările pentru Parlament, dar nimeni nu și-a pus poalele în cap și nu a luat cu asalt sediul propriului partid! După ce pesediștii l-au adus în partid pe Brutus, au fost la un pas să îl racoleze și pe Nero junior! PSD Constanța s-a făcut din nou de râs! Cu mici dramolete, demisii a la minut, blesteme și scurte telenovele...

Nici un pic de decență sau puțin respect față de alegători! Marea împărțeală din PSD s-a transformat într-un spectacol grotesc aproape de cafturile electorale de la țară, sectorul cu multe gemete nearticulate...Noroc că domnii combatanți au fost obligați să lase la intrare “stecluțele cu -vetreol’. Primarii pesediști, împărțiți în două tabere, au jucat magistral în rolul mitingiștilor, toate lozincile fiind înlocuite cu una singură: “Ba pe-a mamei voastre!”

În PNL pe durata negocierilor a mirosit a parfum. În PSD a mirosit a transpirație încinsă. Prea multă lume nervoasă! În PNL, se schimbă garda în Parlamentul României, alt moment important care se cere a fi comentat. Unii nu lasă nimic în urma lor. Au rămas însă datori electoratului! De la PNL, în mod deosebit, Robert Boroianu! Golul lăsat trebuie reabilitat! Bineînțeles, sunt și alte priorități…

Convingerea mea este că, în următorii 4 ani, PNL Constanța va fi o prezență benefică în Parlamentul României. Nu suntem la o adunare electorală, dar nu pot să nu menționez, ca jurnalist, eforturile și sacrificiile făcute de Bogdan Huțucă și Septimiu Bourceanu pentru stabilitatea PNL, principala problemă cu care s-au confruntat liberalii constănțeni. Nu este deloc ușor să ții în viață un partid!
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri