Se anunță un weekend interesant: filme, spectacole și expoziții extrem de atractive!

Se anunță un weekend interesant: filme, spectacole și expoziții extrem de atractive!(899)


Teatrul de Stat Constanța vă invită sâmbătă și duminică, începând cu ora 19:00, la „Jocuri în curtea din spate”, un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Ultima zi fără consecințe! Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui.

Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul țării. Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere.

*** Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 14 ani.

Regia: Diana Mititelu

Traducerea: Ada-Maria Ichim

Scenografia: Răzvan Bordoș

Lighting-design: Alexandru Bibere & Cristian Niculescu

Distribuția: Cristiana Luca / Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Ștefan Mihai.

Bilete disponibile pe https://www.mystage.ro/.../jocuri-in-curtea-din-spate-2319 sau la Casa de bilete a teatrului (Bd. Ferdinand 11) program: joi - duminica: 11.00 -19.00 .

 

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” a pregătit pentru publicul meloman două spectacole deosebite. Vineri, de la ora 19:00 – Concert Simfonic: Dirijor – PHILIP FRANSEN Belgia

În program:

Mozart – Uvertura la opera „Flautul fermecat”

Ceaikovski – Suita din baletul „Spărgătorul de nuci”

Ceaikovski – Simfonia nr. 5 în mi minor, op. 64

 

Una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute opere din lume, „Traviata“, de Giuseppe Verdi, va fi prezentată pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, duminică, 18 octombrie de la ora 19:00.

Spectacolele încep la ora 19, iar regulile și informațiile legate de participarea publicului la reprezentațiile artistice în contextul COVID-19 pot fi vizualizate accesând http://tnobconstanta.ro/.../upl.../info-covid-30.09.2020.pd .

Biletele pot fi achiziționate atât online pe www.tnobconstanta.ro/bilete , cât și la Agenția Teatrului (Program - LUNI, MARTI – INCHIS; MIERCURI, JOI, VINERI – 11:00-17:00;SAMBATA, DUMINICA – 17:45 – 18:45 (închis în zilele fără spectacol). În această lună este pus la vânzare și ”Pachetul Toamnei Arămii” (9 spectacole la prețul de 130 lei) care poate fi achiziționat doar de la Agenția Teatrului.

 

CENTRUL MULTIFUNCȚIONAL EDUCATIV PENTRU TINERET „JEAN CONSTANTIN” vă așteapă cu următoarele proiecții:

16 octombrie, ora 17:30 – Honest Theif /2D/N-15

16 octombrie, ora 20:00 – Ava/ 2D/AP-12-

 

17 octombrie, ora 12:00 – Troll Tour World/ 3D/AG

17 octombrie, ora 15:00 – Mulan/3D/AG

17 octombrie, ora 17:30 – Honest Theif /2D/N-15

17 octombrie, ora 20:00 – Ava/ 2D/AP-12

 

18 octombrie, ora 12:00 – Troll Tour World/ 3D/AG

18 octombrie, ora 15:00 – Animal Crackers/2D/AG

18 octombrie, ora 17:30 – Ava/ 2D/AP-12

18 octombrie, ora 20:00 – Honest Theif /2D/N-15

 

Prețul biletelor:

 

- 2D – preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari * în limita locurilor disponibile;

 

- 3D – preț bilet: 18 lei întreg; 4,5 lei copii/elevi/studenți; 9 lei pensionari * în limita locurilor disponibile

 

Informațiile legate de programul de vânzarea biletele sunt disponibile pe site-ul oficial http://www.cmeptjc.ro/, pe pagina de Facebook sau direct la casieria centrului, din bulevardul Ferdinand, nr. 56 (fostul Cinema Republica).

 

Toate reprezentațiile se vor desfășura în condiții de siguranță și cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva pandemiei, conform legii.

Casa de Cultură a Sindicatelor vă invită sâmbătă, de la ora 19:00 la „Bărbații la 40, femeile la 43” . Este un spectacol despre criza prin care trec aproape toate cuplurile cel puțin o dată în viață. Dacă despre bărbați este bine știut faptul că “middle age crisis” se manifestă la 40 de ani, despre femei încă se discută. La 30, la 35 sau la 43. Să te înșele soția cu “cel mai prost din clasă”, să te prinda criza de la 40 cu un milion de euro în cont sau să fii părăsit pentru că esti un om prea bun la suflet, sunt problemele cu care se confruntă personajele noastre surprinse în trei tablouri: la 29, la 40 si apoi la 43 de ani. Vă lăsăm să descoperiți dvs. cum se depășește această criză sâmbătă seara. Biletele pot fi achiziționate cu 50 și 70 de lei, în funcție de locul din sală.

Muzeul de Artă Constanța vă invită în perioada15 octombrie - 25 noiembrie 2020 la expoziția de grafică și pictură românească modernă „Muzeul din depozit”

MAEȘTRI AI PICTURII MODERNE ROMÂNEȘTI - PROFESORI EMERIȚI: Theodor AMAN, George D. MIREA, Camil RESSU, Jean Alexandru STERIADI, Nicolae TONITZA, Francisc ŞIRATO, Ştefan DIMITRESCU, Nicolae DĂRĂSCU, Cecilia CUȚESCU - STORK, Paul MIRACOVICI, Ştefan CONSTANTINESCU, Corneliu BABA, Alexandru CIUCURENCU
jooble.org