Gheorghe Dinu continuă “vânătoarea” de semnături pentru înregistrarea ALO ca partid politic

Gheorghe Dinu continuă “vânătoarea” de semnături pentru înregistrarea ALO ca partid politic(2556)


Reprezentanții Alianţei Lege şi Ordine (ALO) continuă strategia de dezvoltare a viitorului partid chiar dacă mai mulți șefi de organizații au abandonat acest proiect și au conceput un altul. Astfel, recent, au fost lansate mai multe filiale la Bihor, Sălaj și Ialomița. Totodată, președintele Gheorghe Dinu insistă vehement pentru strângerea de semnături, ALO având nevoie de 25.000 de semnături pentru a putea fi înregistrat ca partid politic.

Surse din interior susțin că blocajul semnăturilor ar fi apărut după ce, mai mulți șefi de organizații împreună cu importanți membri, care semnaseră adeziuni, au părăsit ALO, motiv pentru care Gheorghe Dinu, care intenționează să candideze la alegerile europarlamentare, ar fi puțin cam îngrijorat pentru că nu va reuși să transforme ALO în partid politic, în timp util.

În urmă cu ceva timp, mai mulţi preşedinţi de organizaţii judeţene ale ALO, din cele 26 de Organizaţii Judeţene din ţară ale Alianţei Lege şi Ordine , partid ce se afla în curs de înfiinţare, au decis să-şi înceteze colaborarea cu această formaţiune politică şi au votat să îşi continue activitatea politică prin înfiinţarea Partidului Unităţii Moral Naţionale (PUMN), formaţiune politică de centru-dreapta.

„Menţionăm că, Partidul Unităţii Moral Naţionale (PUMN) va depune la instanţă listele cu semnături, necesare înfiinţării ca partid politic. Totodată, facem cunoscute motivele care au condus la încetarea colaborării cu Alianţa Lege şi Ordine. Unul dintre acestea sunt gravele ilegalităţi săvârşite de conf. univ. avocat Gheorghe Dinu, în calitatea sa de preşedinte al Partidului Alianţa Lege şi Ordine. Un alt motiv vizează emiterea unor hotărâri în cadrul Partidului Alianţa Lege şi Ordine, fără respectarea cadrului legal şi pentru interese de moment, precum şi inducerea în eroare a membrilor şi conducerii Partidului Alianţa Lege şi Ordine prin înscrierea voită/sau nu, a două articole cu acelaşi număr, în Statutul Partidului, pentru a deruta şi ascunde anumite lucruri. În fapt, art.7, pct.7 din Statut, care specifică: preşedintele Partidului ALO are drept de veto. Orice îngrădire a acestui drept al preşedintelui este considerată nestatutară şi poate atrage, prin decizia scrisă a preşedintelui, dizolvarea Biroului Permanent Executiv şi, în cazuri excepţionale, dizolvarea Partidului ALO”, spun președinții de organizații.

Semnatarii respectivului document mai susţin că, prin acest art.7, pct.7 se demonstrează ca această mişcare politică are un iz de comunism şi totalitarism cu care cele 22 de organizaţii judeţene nu au fost de acord.
De asemenea, semnatarii mai reclamă schimbarea din funcţii a persoanelor din conducerea Partidului ALO, prin hotărâri unilaterale ale preşedintelui, conf. univ. avocat Gheorghe Dinu, fără ca aceste schimbări să fie comunicate persoanelor în cauză.


Președintele ALO, Gheorghe Dinu consideră că cei care au plecat nu erau semnificativi pentru viitorul partid și susţine că ALO funcţionează la parametrii normali. Totodată, el îi încurajează pe cei care și-ar dori o nouă formațiune pe scena politică românească să semneze adeziuni la Alianța Lege și Ordine pentru ca aceasta să poată participa la alegerile europarlamentare și prezidențiale de anul viitor.

Reamintim că avocatul Gheorghe Dinu este un veșnic candidat la funcții publice. Cu ani în urmă, el a candidat pentru funcția de președinte al României, iar în vara anului trecut pentru funcția de primar al Constanței.

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri