Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
CU INDIFERENȚA, PRIMARUL RADU OMOARĂ TINEREȚEA!

CU INDIFERENȚA, PRIMARUL RADU OMOARĂ TINEREȚEA!(1119)


Nu m-am născut în Mangalia! Nici măcar nu locuiesc aici...Nu am afaceri în Mangalia, ceea ce nu este un motiv de mândrie patriotică pentru mine...Nu am avut norocul domnului primar Radu Cristian să îmi iasă în cale cloșca cu puii de aur din seria soacrei pricopsite...Am apucat însă să ascult o parte din poveștile orașului spuse de “pescarii civili”, cum le zic eu amatorilor de pescuit sportiv, pe falezele înțesate de undițe și de ambarcațiuni modeste, la vremea tinereții mele…

La Mangalia, am murit de două ori, dar m-am întors de fiecare dată...Ultima oară am adormit la volan cu puțin timp înainte de a intra în oraș...Cineva a cosit iarba din jurul copacului de care normal ar fi trebuit să mă izbesc, dar m-a salvat pietrișul! De fericire, i-am dedicat omului cu coasa un poem...Hărnicia omului cu coasa mi-a salvat viața! Ce paradox! Omul cu coasa care ne măsoară viața! Primarul Radu tânjește pesemne după generația lui Goe, aflată pe cale de dispariție! Pentru mine, ani mulți, Mangalia a reprezentat o destinație sigură și fericită. Aproape săptămânal, treceam pe la Casa de Cultură a Sindicatelor, care avea zile rezervate tineretului (lectură, audiție Beatels, dans, teatru etc.).

Până să vii dumneata,Răducule, cu prea multe ifose, primar la Mangalia, aici exista o grupare reprezentativă a tineretului. O grupare frumoasă, inteligentă și curajoasă...Adică avea personalitate. Avea și locuri de muncă. În timp, tinerii din oraș au dovedit că au și foarte mult simț de răspundere și că sunt și competenți! Poate că ăsta a fost motivul prntru care primarul Radu Cristian nu s-a putut acomoda cu ei...Tânărul autentic de astăzi nu mai este moștenitorul apucăturilor lui Goe...Știe cum să muncească și când să glumească...E drept, mai pun și ei întrebări încuietoare, dar ăsta nu-i un păcat...Cei mai mulți s-au maturizat mult prea devreme. Știu să facă singuri diferența dintre un comisar șef al Gărzii Financiare și un primar...Chiar dacă Radu Cristian este tentat să exercite singur ambele funcții!

Să exercite câte funcții supreme vrea el, dar, întreb, cu tinerii ce a avut? A lucrat cu finețea unui comisar versat al Gărzii, meseria lui de bază. Nu a făcut urme la suprafață, la vedere, ca să zic așa...I-a lăsat pe tineri să se scurgă ușor prin clepsidra timpului! Timp marcat de o nepăsare cruntă! Indiferența omoară tinerețea!

Pe o linie a gării Mangalia, se forma un tren pentru navetiștii “încorporați” de Radu, în ciuda faptului că există personal calificat și în Mangalia...Pe altă linie se forma trenul cu care tinerii au fost obligați să plece de acasă, în căutarea unui loc de muncă! Periodic, un tren, plin cu navetiști, râde și un altul plânge! Cu tinerii ce-ai avut, domnule primar? Sau nu ai avut nimic! Nici măcar timp liber ca să-i asculți? Audiențele reprezintă cel mai important moment al activității unui primar, dacă vrea să fie respectat...Momentul în care primarul poate constata singur dacă se poate uita direct în ochii cerățeanului…

La Mangalia, am trăit o parte din cele mai importante fațete ale vieții mele. Ca unul care nu pot supraviețui fără muzică, am considerat Mangalia ca fiind San Remo al României...Din păcate, a ajuns un San Remo al sărăciei! Îi admir pe italieni și pe francezi pentru tenacitatea cu care își apără și își respectă cântăreții și compozitorii! Artiștii, în general. Cu ani în urmă, Mangalia era simbolul muzicii ușoare autohtone, iar Costineștiul capitala tinerilor actori! Dacă i-ar fi ras comuniștii de pe harta culturală a patriei, aș fi acceptat și eu tacit că “asta ne este soarta”! Dar au venit democrații lui pește, partidele istorice în toate cele ce sunt, “dăștăpții’ care amenință cu trimiterea după gratii a “presei fomiste”!, Ei, “dăștăpții” ăștia, cu mapa lor KGB-istă, au băgat cultura din Mangalia sub moloz! Nici măcar sub preș ca să se simtă ca la muzeu!

La Mangalia, antipatia acumulată față de primarul Radu Cristian, care ține toate cheile la el, inclusiv de la butoiul cu varză acră, dar nu mai acră decât el, a adus orașul în pragul unei revoluții de catifea!

Aici, “revoluția”, indiferent de natura ei, este garantată de cei care și-au unit toate forțele politice pentru a învinge, pentru a fi, cu adevărat, toți, "ÎMPREUNĂ PENTRU MANGALIA"!

 

Cod unic mandatar financiar: 24200416

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri