Marius Horia Țuțuianu: Mă gândesc la toți copiii din județul nostru - de la piciul din clasa 0, până la liceanul care se va pregăti pentru examenul maturității

Marius Horia Țuțuianu: Mă gândesc la toți copiii din județul nostru - de la piciul din clasa 0, până la liceanul care se va pregăti pentru examenul maturității(627)


❇️ Dragi elevi, părinți, bunici și, nu în ultimul rând, dragi dascăli, astăzi, mai mult ca oricând, sunt cu sufletul alături de voi și vă respect pentru tot ce faceți, fiecare în felul vostru, la începutul acestui an școlar.

📌 Mă gândesc la toți copiii din județul nostru - de la piciul din clasa 0, până la liceanul care se va pregăti pentru examenul maturității.

✳️ Mă înclin, cu prețuire și considerație, în fața părinților și bunicilor din oricare localitate a județului Constanța. Ei sunt cei care, fie că trăiesc într-un sătuc, fie că locuiesc în centrul municipiului, au făcut eforturi și, nu de puține ori, sacrificii, pentru ca ai lor copiii sau nepoți să aibă cele necesare pentru a merge la școală, pentru a face în viață ce este mai bine, pentru a ÎNVĂȚA.

💢 Mă plec, cu stimă și respect, în fața întregului corp didactic din județul Constanța. Sărut mâna învățătoarei 👩‍🏫 care, cu răbdare, le arată micuților cum se scrie și se citește alfabetul. Salut și aduc un elogiu doamnelor și domnilor profesori care, printre analize gramaticale, formule matematice, fizice sau chimice, forme de relief sau forme de organizare statală, îi îndrumă pe elevi calea de a ÎNVĂȚA.

👨‍👩‍👧‍👦👨🏻‍🏫🧑‍🏫 Dragi părinți, bunici, dascăli și, nu în ultimul rând, elevi, știu că acest început de an școlar este dificil în contextul pandemiei de COVID 19. Știu bine acest lucru pentru că, înainte de a fi președintele Consiliului Județean Constanța, sunt tatăl a doi copii, elevi care încep și ei școala. Vă înțeleg îngrijorările, temerile și chiar frustrările.

💬 Mi-aș fi dorit, așa cum sunt convins ați așteptat și dumneavostră, ca la început de an școlar să avem certitudini din partea factorilor decidenți de la nivel guvernamental. Am sperat, așa cum sunt convins ați nădăjduit și dumneavostră, ca, în această periodă dificilă, școala să nu înceapă pe genunchi, precum o improvizație de slabă calitate.

Nu s-a întâmplat așa, dar sunt convins că fiecare dintre noi va face tot ce este mai bine pentru ca A ÎNVĂȚA să devină verbul de referință al copiilor și nepoților noștri.

🔆 Iar vouă, dragi elevi din județul Constanța, vă doresc un an școlar cu note bune, cu premii, cu medalii la olimpiade sau competiții sportive, cu noi și noi descoperiri la fiecare materie pe care o parcurgeți, cu râsete, cu veselie și cu multă sănătate!

💬 Dragii mei, prețuiți fiecare secundă a copilăriei și adolescenței voastre, așa cum trebuie să cinstiți fiecare moment alături de părinții, bunicii și, nu în ultimul rând, dascălii voștri !

#implicat #educatie #constantamergeinainte 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri