Decebal Făgădău: Testarea dascălilor pentru coronavirus va fi decontată de primărie! Vreau să știe toți profesorii că au permanent sprijinul meu iar siguranța lor este prioritară.

Decebal Făgădău: Testarea dascălilor pentru coronavirus va fi decontată de primărie! Vreau să știe toți profesorii că au permanent sprijinul meu iar siguranța lor este prioritară.(708)


" Anul acesta, am propus în ultima ședință de Consiliu Local un amendament prin care am acordat 5 milioane de lei pentru deschiderea școlii în siguranță. Banii aceștia vor merge, cu prioritate, pe baza cererilor pe care le fac toate școlile. În Constanța, avem 69 de unități școlare cu personalitate juridică și 30 fără personalitate juridică, adică sunt structuri ale școlii mamă.


Acești bani vor merge pentru următoarele obiective:

1. Testarea tuturor cadrelor didactice care vor dori. Nu este obligatoriu. Indiferent dacă se testează în sistemul public ori privat. Tot ceea ce trebuie să facă directorii unităților școlare este să ne solicite acest lucru. În secunda 2, vor primi banii. Prioritară este testarea dascălilor. În învățământul public avem aproape 3000 de dascăli.
2. Măști pentru cadrele didactice și copii. Avem peste 40.000 de copii și avem nevoie de 5 măști pe zi sau de măști care se pot refolosi. Decizia o vor lua cadrele didactice și părinții. Directorul face cerere și noi dăm banii.
3. Materiale igienico-sanitare: dezinfectant, produse de curățenie. Noi, de la sfârșitul anului 2019, am accelerat măsurile de igienă în toate școlile. Până acum, de când am aprobat banii în ședința de Consiliu Local, am primit doar 10 cereri pentru materiale igienico-sanitare. Asta înseamnă că ele existau deja.
4. Continuarea eforturilor de digitalizare. Portarea către online acolo unde, în funcție de scenariu, se va hotârî acest lucru. În fiecare clasă ne dorim să avem câte un echipament pentru transmisia online. Primăria decontează din luna martie deja abonamente pentru diferite platforme, în funcție de ce a ales fiecare școală. Noi nu am impus nimic nimănui!


Vreau să știe toți profesorii că primarul nu îi abandonează și că îi sprijină. Vreau să știe toți părinții că anul acesta îi ajutăm nu doar cu rechizite, ci și cu măsuri de protecție.

Indiferent de direcția pe care o vor alege cei care conduc școlile, vor avea primăria partener. "

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri