Prioritatea zero a guvernului Orban - ȘCOALA

Prioritatea zero a guvernului Orban - ȘCOALA(356)


În timp ce PSD este preocupat de mărunte jocuri politice, prioritatea zero a guvernului PNL este pregătirea școlilor pentru data de 14 septembrie. Vor fi achiziționate circa 70.000-80.000 de tablete pentru elevi și a fost creat cadrul legal pentru ca achizițiile de tablete sau materiale sanitare pentru unitățile de învățământ să poată fi făcute de autoritățile locale și de școli, urmând a fi decontate din fonduri europene.


Am fost alocate 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autorităților locale si unităților școlare pentru pregătirea anului școlar. Dintre acestea, 100 de milioane de euro vor fi utilizate pentru achiziția de 500.000 de tablete și laptopuri, 50 milioane euro pentru materiale de protecție sanitară, 25 milioane de euro pentru containere sanitare și de suport de curs în localitățile unde nu există apă - canal sau spații suficiente.


Va fi schimbată conducerea ONAC deoarece aceasta a pus piedici achizițiilor de tablete care ar fi urmat să fie distribuite elevilor, pentru desfășurarea de cursuri școlare online. Adevărul este că, la preluarea
guvernării, l-am găsit pe președintele ONAC în funcție. Acesta a dat dovadă de obtuzitate în derularea procedurii, iar aceasta a durat prea mult.


Pentru o mai bună funcționare a actului de educație, parlamentarilor li se va cere să voteze rapid o lege care există deja în Parlament și care permite angajarea de personal nedidactic în unitățile de învățământ.


Din păcate, cei de la PSD și sateliții sunt mai interesați de moțiunile de cenzură, de scandaluri politice decât de legi care să vină în ajutorul elevilor

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri