Pe ce străzi sunt distribuite luni pubelele galbene?!

Pe ce străzi sunt distribuite luni pubelele galbene?!(489)


Primăria Municipiului Constanța continuă distribuirea pubelelor galbene pentru colectarea selectivă a deșeurilor către constănțenii care locuiesc la case, astfel:

Luni, 31.08.2020: strada Fântânele, strada Hatman Arbore, aleea Veteranilor, strada General Maior Toma Zotter, strada General Leonard Mociuschi, strada General Constantin Harjeu, strada Mareșal Averescu, strada Mareșal Ion Antonescu, strada Amalia, strada Victoria, strada Mesteacănului, strada General de brigadă Ioan Eremia, aleea Cimbrului, aleea Pelinului.

În cazul în care într-o zi nu se acoperă toate străzile planificate inițial, distribuirea continuă a doua zi. Rând pe rând, toate cele 30 de mii de recipiente galbene pentru deșeurile din hârtie, plastic și metal vor fi distribuite în toate cartierele orașului nostru.

Anunțăm constănțenii că, în cazul în care nu sunt găsiți acasă pentru preluarea pubelelor, pot veni să le ridice, în baza actului de proprietate și a cărții de identitate, de la sediul Polaris M Holding, str. Spiru Haret, nr. 2A, Constanța, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00. Pentru mai multe informații, contănțenii pot apela Dispeceratul Polaris la 0241.548600.

Persoanele care locuiesc în zona de case vor primi împreună cu pubela galbenă și un pliant informativ (ghid pentru colectarea selectivă a deșeurilor) în care se regăsesc informații despre tipurile de deșeuri care trebuie depozitate în pubela galbenă și cum se depozitează corect aceste deșeuri. De asemenea, pe pliant este menționată și ziua de colectare a pubelei galbene.

Pubela galbenă va fi scoasă în fața porții și va fi ridicată în ziua menționată pe pliant. Deșeurile reciclabile vor fi colectate zilnic, de către o autospecială destinată acestor tipuri de deșeuri și apoi transportate la stația de sortare și reciclare unde vor fi resortate pe categorii și culori. În urma procesului de reciclare se obțin produse noi, saci menajeri, folii de plastic, precum și alte materiale.

Colectarea selectivă începe de acasă.

• Nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile. În pubela galbenă se depozitează doar deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal.

• Presați/rupeți în bucăți mai mici deșeurile din ambalaje înainte de a le depune în pubela galbenă, în acest mod recipientul va fi folosit la capacitate maximă.

• Colectarea selectivă înseamnă reducerea cantității de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi și, implicit, protejarea sănătății și a mediul înconjurător.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri