MOȚIUNEA DE CENZURĂ  SAU CUM SE JOACĂ PSD CU FOCUL  ÎN PLIN RĂZBOI SANITAR!

MOȚIUNEA DE CENZURĂ SAU CUM SE JOACĂ PSD CU FOCUL ÎN PLIN RĂZBOI SANITAR!(1220)


Când țara arde, pesediștii nu știu cum să pună cât mai multe piedici și obstacole ca să anuleze tot ceea ce s-a făcut bun de către Guvernul Orban! Moțiunea de cenzură inițiată de PSD este un act grav de iresponsabilitate și de sabotare a eforturilor României în plin război sanitar.

Ca finalitate, moțiunea de cenzură înseamnă:
• instabilitate instituțională și haos administrativ
• lipsirea statului român de instrumente eficiente în gestionarea crizei, precum cele care pe care are un Guvern în funcție
• suprapunerea crizei politice peste perioada dificilă pe care o traversăm,deturnarea agendei reale, afectarea interesului public
• ignorarea imperativului sanitar, social și economic actual, cu efecte dramatice pentru viața fiecărui român și pentru economie
• negarea pericolului peste care România încă nu a trecut și compromiterea efortului tuturor de până acum de a depăși criza sanitară

Cui folosește ca România să rămână fără Guvern?

PSD este atât de orbit de calculele politice, disperat să parvină la putere prin orice mijloace oricât ar fi de lipsite de responsabilitate, încât este dispus să sacrifice orice, să pună sub dubiu obligația actuală a statului român de a salva cât mai multe vieți în pandemie.

Moțiunea de cenzură a PSD - un act politic săvârșit cu intenția de a face rău.
• Moțiunea de cenzură a fost depusă fără să beneficieze de numărul necesar de semnături pentru a fi adoptată (205 semnături față de 233 de voturi necesare)
• Este fără precedent inițierea unei moțiuni în vacanța parlamentară, fapt care ridică suspiciuni privind încălcarea Constituției.
• Momentul este ales din rațiuni exclusiv politice, raportate la conjunctura congresului PSD, fără a ține cont în vreun fel de interesul public sau de rigorile constituționale.
• Jocurile politicianiste ale PSD cu moțiunea de cenzură nu sunt lipsite de riscul de a produce consecințe extrem de grave, în condițiile amestecării planului intern al PSD cu cel de la nivel parlamentar.

PSD a lăsat în urma sa stocuri sanitare ZERO !

PSD nu s-a mulțumit cu faptul că a lăsat în urmă stocuri sanitare ZERO, România fiind complet nepregătită pentru pandemie, dar a acționat și acționează pentru slăbirea capacității statului român de a administra situația curentă.

• PSD a susținut, fie direct prin lideri ai săi, fie indirect prin campanii subterane, nerespectarea măsurilor de protecție sanitară, cultivarea teoriilor conspirației și a negaționismului.
• Chiar președintele PSD, Marcel Ciolacu, în repetate rânduri a fost surprins fără mască sanitară, în situații în
care purtarea acesteia era obligatorie. Conduită explicită împotriva măsurilor de protecție au avut Cătălin Rădulescu, Adrian Solomon, Irinel Stativă, Dumitru Buzatu.
• PSD nu s-a delimitat în mod neechivoc de personajele care încalcă normele de protecție sanitară menite să salveze viața.
•Gabriela Firea s-a numărat printre cei care au contestat public, fără a prezenta vreo dovadă, rata de
infectare din București raportată de autorități, încurajând astfel la neglijarea pericolului.
• AvocatulPoporului și oameni susținuți de PSD în această instituție i-au acuzat pe medici de acte de tortură înspitale, referindu-se la pacienții infectați cu noul coronavirus.
• PSD a contestat necesitatea prelungirii stării de alertă, adică a continuării aplicării măsurilor de protecție sanitară.

PSD, în complicitate cu Avocatul Poporului, a urmărit anularea instrumentelor legale folosite în
plină criză sanitară. Din păcate, oameni ai PSD din CCR au dat curs acestui plan, fără să țină cont de
consecințele deciziilor lor.

De câte ori Guvernul a avut la dispoziție instrumentele necesare pentru a acționa, criza sanitară a intrat pe un trend descendent și lucrurile au putut fi ținute sub control.

De fiecare dată când PSD a intervenit, fie direct, fie prin oameni plantați în instituții transformate în „filiale ale PSD”, pentru a pune bețe în roate Guvernului, situația sanitară s-a degradat în mod
accelerat.

Momente cheie în care PSD, prin politizarea crizei sanitare, a pus în paranteze capacitatea statului
român de a face față pandemiei:

1. Anularea amenzilor din perioada stării de urgență, fiind preferați cei care au încălcat normele de protecție sanitară, au sfidat regulile, în defavoarea majorității românilor care au fost corecți, au respectat normele sanitare și au contribuit la limitarea răspândirii virusului. Această acțiune i-a încurajat pe cei care nu au respectat regulile să le încalce în continuare.
• 2. Trecere de la starea de urgență la starea de alertă, contestată de Avocatul Poporului la CCR cu puțin timp înainte de a fi instituită, deși se știa public de intenția de a trece la o altă fază începând cu 15 mai. Contestația a fost depusă doar pentru a lăsa Guvernul fără mijloace
eficiente de acțiune, nu pentru a servi interesului legitim al cetățenilor. Acest a necesitat adoptarea Legii 55/2020, care a permis tergiversarea și folosirea poziției parlamentare de către PSD pentru inițierea a fel de fel de amendamente menite să pună bețe în roate Guvernului (ex: imposibilitatea de a detașa personalul medical și a altor categorii în zonele cu deficit îngestionarea crizei)
• 3. Anularea măsurilor de izolare și carantinare, care își dovediseră eficiența în perioada stării de urgență, a determinat cel mai mare număr de infectări pe care l-a avut România de la începutul pandemiei.
• Circa 5.000 de persoane infectate cu noul coronavirus NU au mai putut fi spitalizate/izolate/carantinate și au răspândit fără restricții virusul în societate.
• Timp de 2 săptămâni PSD a tergiversat noua lege în Parlament, inventând fel de fel de pretexte în Senat, dupăce în Camera Deputaților parlamentarii PSD votaseră favorabil la interval de 3 zile de la primirea
proiectului de lege.
• După intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind carantina și izolarea creșterea numărului persoanelor infectate a putut fi stabilizată.

PSD dinamitează echilibrul economic obținut cu greu de Guvernul PNL, în contextul unei situații
internaționale extrem de dificile care nu ocolește România.

• Guvernul PNL, împreună cu președintele Klaus Iohannis, a obținut pentru România un pachet financiar extrem de avantajos din fondurile europene de 80 de miliarde de euro.
• Întreaga gândire a Guvernului PNL este concentrată pe relansarea economică, astfel încât românii să resimtă cât mai puțin în buzunare impactul economic negativ generat de criza sanitară.
• Am început deja implementarea Planului Național de Investiții și Relansare Economică - „Reclădim România”, cel mai ambițios program pe care l-a avut Guvernul României după Revoluție.
• Am demonstrat credibilitate în plan internațional și am obținut, în condiții de criză, finanțare la costuri mai mici chiar decât guvernele PSD în perioadă de avans economic.


(Despre conținutul moțiunii de cenzură a PSD)
• Ciolacu e incapabil să depășească nivelul lui Dăncilă. Actualul președinte al PSD a prezentat moțiunea de cenzură silabisind de pe o foaie, la fel ca și predecesorul șef al partidului, Viorica Dăncilă. Probabil că nici Ciolacu nu prea înțelege textele pe care le citește.
• Textul moțiunii de cenzură a PSD este un almanah de fake-news. Acuzațiile PSD sunt niște gogomănii incredibile, minciuni bombastice și falsuri grosiere, ticluite după modelul sovietic de discreditare prin orice mijloace, inclusiv prin născocirea unor fapte și situații care nu au nicio legătură cu realitatea.

Niciuna dintre afirmațiile prezentate în moțiune nu e ancorată în fapte, în lucruri reale. E pur și simplu o însăilare de cuvinte care au scopul de a atrage atenția prin termeni care frapează, care șochează, doar-doar vreuna dintre aceste minciuni ale PSD va rămâne în mintea oamenilor.
• Acuzațiile din cuprinsul moțiunii PSD nu au nicio valoare pentru că în spatele lor nu există niciun fel
de responsabilitate a vreunei persoane, cu nume și prenume, ci se prevalează de caracterul politic al
declarațiilor, fapt care exclude răspunderea juridică.

PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri