Mihai Lupu, PNL: ”Am respectat şi promisiunea făcută pensionarilor din sistemul de apărare al ţării!”

Mihai Lupu, PNL: ”Am respectat şi promisiunea făcută pensionarilor din sistemul de apărare al ţării!”(523)


Deputatul PNL MIhai Lupu a susținut astăzi o declarație politică referitoare la pensile din sistemul militar, declarație pe care o puteți citi mai jos.

Deşi a trecut mai bine de un an şi jumătate de când PDL nu mai guvernează, mai sunt încă foarte multe aberaţii guvernamentale de reparat. Să ne reamintim faptul că pentru guvernele domnului Băsescu pensionarii au reprezentat o categorie socială umilită frecvent, prin tot felul de declaraţii neinspirate ale preşedintelui şi ale protejaţilor săi, dar şi extrem de nedreptăţită, prin abuzurile legislative aplicate, cu alte cuvinte, prin acele tăieri ilegale de pensii şi diminuări al cuantumului acestora prin recalculări.
Primul pas pe care l-am făcut odată cu intrarea noastră la guvernare a fost cel al reparării nedreptăţii făcute de către PDL pensionarilor, prin reţinerea ilegală a CAS. Am stopat imediat acest abuz şi am returnat integral sumele reţinute ilegal de către guvernele domnului Băsescu.


Acum mai facem încă un pas în respectarea promisiunilor făcute pensionarilor, susținând de această dată pensionarii din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională chiar de ziua internațională a persoanelor vârstnice.
Printr-o simplă decizie, Guvernului Boc a diminuat, în 2010, pensia a peste 18.400 de militari din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Toți acei pensionari și-au pierdut la momentul adoptării acelei legi un drept deja câștigat, un drept constituțional. Noi, liberalii, ne-am opus de la început acestui demers abuziv al guvernului Boc, contestându-l vehement la acea vreme. Am continuat în această legislatură printr-o iniţiativă legislativă a parlamentarilor Partidului Național Liberal şi PSD, care a fost recent adoptată şi pusă în practică de la 1 octombrie a.c., prin revenirea pensiilor militare la cuantumul din decembrie 2010.


Prin această lege, care va intra în vigoare din luna octombrie, se înlătură și inechitățile dintre pensionarii ale căror venituri reale realizate lunar de-a lungul timpului au fost identificate și cei cărora nu li s-au putut identifica veniturile, deoarece documentele necesare dovedirii veniturilor nu au mai putut fi recuperate. Legea 241/2013 va elimina astfel aceste inechități, iar pensionarii în cauză vor primi din luna octombrie o pensie calculată corect.
Astăzi, pentru această categorie de pensionari, care şi-a făcut întotdeauna datoria cu onoare, apărând ţara şi reprezentând-o în mod demn pe orice front al lumii, facem dreptate, prin legea care începând de la 1 octombrie impune acordarea sumelor necesare pentru ca aceste pensii să revină la vechiul cuantum.
PNL demonstrează că este consecvent cu promisiunile făcute în timpul campaniilor electorale acestei categorii sociale, cea a pensionarilor, îndreptând greşelile intenţionate ale fostelor guverne şi redându-le acestora drepturile.


OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri