Decebal Făgădău: Noi NU DISTRUGEM BAZE SPORTIVE, noi construim. Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru

Decebal Făgădău: Noi NU DISTRUGEM BAZE SPORTIVE, noi construim. Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru(1000)


Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a prezentat proiectul Complex Sportiv Constanța, care va fi construit pe locul actualei baze din strada Primăverii și pentru care Consiliul Local a aprobat studiul de prefezabilitate.

Complexul va cuprinde un stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, teren de antrenament, un stadion de rugby cu 5.000 de locuri, o arenă centrală de tenis de câmp cu 4.500 de locuri, o arenă secundară plus mai multe terenuri de tenis de câmp, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportivi, zonă de promenadă și un mic parc.

Investiția se ridică la suma totală de 533 de milioane de lei, fără TVA.

 

Decebal Fagadau:
“Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru. Nu este un vis. Astăzi este începutul unui parcurs. Este un proiect vital pentru un oraș de talia Constanței. Totul în viață înseamnă muncă și seriozitate. În ultimii doi ani am reușit să aducem această bază înapoi în patrimoniul orașului și din momentul în care am preluat stadionul ne-am apucat să facem curat. Am scos din această bază zeci de camioane de gunoi. Orice echipă a orașului este binevenită să joace pe această infrastructură. Știu că sunt rivalități între Farul și Viitorul, dar nu vrea să le văd ca rivalități, ci ca pe o competiție. Ce mi-aș dori eu să ne batem ca la Milano, Inter cu AC Milan, sau ca la Madrid, Real cu Atletico. Este loc nu doar pentru două echipe, orașul nostru are capital pentru mai mult. Mă voi lupta să aduc acasă și stadionul Badea Cârțan, care nu ne aparține, stadionul de rugby și baza Triunghi.”

Bruno Andreșoiu de la Igloo Associated Architects, unul dintre cei mai mari arhitecți contemporani din România, a vorbit despre conceptul noului Complex Sportiv, un proiect unic, cu o simbolistică marină.

Bruno Andreșoiu:
“Proiectul acesta este important pentru mine. Sunt legat de amintiri dragi legate de acest loc. Să nu avem o arenă de tenis la Constanța este un lucru inacceptabil, având în vedere valorile internaționale pe care le-a dat orașul acestui sport. Am plecat de la o analiză pragmatică a ceea ce există în acest moment: nu avem spații publice accesibile, parcuri amenajate care să poată fi utilizate de constănțeni, locuri de parcare sau zone de recuperare. Conceptul nostru pornește de la ideea că ne dorim un centru de sport și viață urbană, un ansamblu iconic pentru Constanța.”

Decebal Fagadau:
“Acest complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă a orașului. Avem deja alocată suma pentru studiul de fezabilitate și de îndată ce va fi gata îl vom preda Companiei Naționale de Investiții. Le vom preda un proiect la cheie. Va fi un parcurs lung și greu. Statul român datorează mult Constanței, România datorează mult Constanței, măcar din punct de vedere sportiv. Toată contribuția Constanței la sportul românesc trebuie să se întoarcă. Este foarte bine că s-au făcut stadioane în țară, dar cred că a venit momentul să se investească și la Constanța. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care până acum au investit în infrastructura sportivă a Constanței: Gheorghe Bosânceanu, Corneliu Idu, Dan Cazacu și Gică Hagi. Vreau să îi mulțumesc și lui Bruno Andreșoiu pentru că ne-a pus la dispoziție acest proiect minunat. Noi NU DISTRUGEM BAZE SPORTIVE, noi construim.” 
jooble.org