Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Turnee de fotbal pentru 150 de tineri din Constanţa(1441)


Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Fundaţia Giovanni Bosco organizează, cu prilejul „Zilei Educaţiei Nonformale”, în perioada 5 - 6 octombrie, activităţi de tip turneu de fotbal în care vor fi implicaţi aproximativ 150 de tineri.

Potrivit unui comunicat de presă, activităţile vor avea loc la Centrul de Tineret aflat în administrarea Fundaţiei Giovanni Bosco, scopul acestor activităţi fiind acela de a promova în rândul tinerilor educaţia prin sport, spiritul de fair play şi respectul reciproc.

„Ziua Educaţiei Nonformale” reprezintă un concept prin care se doreşte ca metodele de educaţie nonformală să ajungă în centrul atenţiei întregii comunităţii ca o completare la instrumentele şi metodele de educaţie formală folosite în unităţile şcolare.

„Nu suntem la primul proiect, de asemenea anvergură, dedicat tinerilor, dimpotrivă, ne concentrăm atenţia în a construi şi implementa asemenea proiecte care au la bază metode de educaţie nonformală tocmai pentru ca sunt uşor acceptate de tineri şi pentru că rezultate acestor proiecte sunt extrem de satisfăcătoare. Vizibilitatea acestor proiecte de educaţie nonformală în comunitate este, în egală măsură, obiectivul nostru primordial, cu atât mai mult cu cât încercăm să atragem atenţia opiniei publice asupra beneficiilor acestor metode de educare a tinerilor care dau cele mai bune rezultate pe termen lung, atâta vreme cât au susţinere! Proiectele derulate în parteneriat cu Fundaţia Giovanni Bosco au fost multiple anul acesta şi ne onorează, de fiecare dată, succesul acestor proiecte în care îi avem parteneri!”, a declarat Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri