Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
PLIMBĂ MORTUL!

PLIMBĂ MORTUL!(1008)


Domnul Gheorghe Dragomir, “înțeleptul” nemuritor al liberalilor constănțeni, face ceea ce a făcut întotdeauna: investighează și cercetează! Vrea să afle cine mi-a dat informațiile care au stat la baza celor două mari articole scrise de mine despre domnia sa, trecut și prezent. Și, din păcate, îl bănuie pe un prieten comun, care nu are nici o legătură cu tema discuției noastre, fiind într-o perioadă de refacere, după numeroase intervenții medicale...Și, când știu cât de insistent este când vrea să afle ceva, îmi pare rău că i-a cășunat pe cine nu trebuie și că un om la care țin foarte mult a avut de suferit din cauza mea! Pentru că nu este plăcut să-ți reproșeze Dragomir lipsa de loialitate sau de vigilență dintr-un bloc cu locatari obosiți și nefericiți!

Dar, în definitiv, de ce domnul Dragomir a vrut să nu se afle că domnia sa negociază cu USR traseul politic al lui Mohammad Murad? De cine se ferea ? De colegii de partid, pe care nu de puține ori i-a pus în fața faptului împlinit sau într-o postură jenantă! Oricum, la PNL, în privința candidaților, apele s-au limpezit! Sau era ferm convins că USR va pica pe spatele lui Barna și va accepta din start condițiile impuse de Mohammad!

Da, ați citit bine, “condițiile lui Mohammad’!
Poate credeați că Mohammad se plimbă din poartă în poartă, mizând pe mila și omenia USR sau a altor partide! Că se mulțumește cu puțin! Chiar dacă a mai pierdut din procente, de la sacrificiul făcut de nea Alecu, care a tăiat oaia și berbecul, cu care Mohammad nu a renunțat la nici una dintre pretențiile sale!

În joc este însă onoarea lui Dragomir, care ține să-i satisfacă libanezului toate dorințele, absolut cu orice preț! Dacă mă întrebați de ce, sincer vă spun, nu mă încumet să fac nici un comentariu, nedefinite fiind căile Domnului în materie de relații interumane…

Din punctul meu de vedere, nu este o chetiune de ordin politic. Pe cine reprezintă domnul Dragomir și în ce calitate? L-a mandatat conducerea PNL Constanța să negocieze viitorul lui Mohammad cu USR? Când? Exact în momentul în care, cu un discurs fulminant, liderul liberalilor constănțeni ștergea pe jos cu conducerea USR-istă? Și când mai scăpa câte unul bine clăbucit din conducerea lor, hop, se așeza la masa tratativelor cu Mohammad! Unde o lua repede peste ochi, nemăsurate fiind condițiile impuse de libanez!

Oricum, nici domnia sa nu traversează o perioadă prea fericită...Și, cu orice risc, îi spun și acum. Mohammade, nici nu știi, cât de mic începi să fii în politică! Păi, să ne amintim cum a decurs ziua în care a fost anunțată candidatura sa la Primăria Constanța. Doar artificiile au lipsit, pentru că omul de la magazie nu a știut de eveniment. Sigur, am glumit. Un singur lucru vreau să punctez. Cu echipa lui Dragomir în față, prezența mai multor liberali la presupusa lansare...În fapt, ca și astăzi, o mare pierdere de timp! Au fost prezenți până și cârnații instruiți politic de Gepeto, fabrica de mezeluri a lui Robert Boroianu...Care s-au întors la Phoenicia, în funcția colectivă de mic dejun!

O întrebare cu miros de salam rustic. Câți liberali mai mișună acum pe lângă Mohammad Murad? Evident, cu excepția lui Dragomir, care are numai de câștigat! Chiar și dacă a pierdut sprijinul celor de la USR, care nu cred că era interesată să joace pe mâna “independentului” Mohammad! Vorbeam de Dragomir. Acesta a făcut dovada loialității sale față de investitorul libanez...Nu și față de PNL!

Evenimentele din viața politică mi-au amintit de o comedie spumoasă intitulată “Week-end cu un mort”. Niște tineri nu știau cum să scape de un mort pe care îl găsiseră într-o cabană...Aventura este presărată cu tot felul de momente comice. Aud că unii candidați de la diverse partide se pârăsc în colectiv între ei pe teme privind starea precară a sănătății unora, oferindu-se să candideze în locul lor!

Deviza protagoniștilor din filmul amintit era: “Plimbă mortul!” Restul comentați dumneavoastră...

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri