Proiectul privind reabilitarea și modernizarea bazinului olimpic – aprobat în ședință extraordinară

Proiectul privind reabilitarea și modernizarea bazinului olimpic – aprobat în ședință extraordinară(646)


Marți, 14 iulie 2020, la Primăria Municipiul Medgidia a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local Medgidia, care a avut pe ordinea de zi nouă proiecte de hoătărâre, inițiate de edilul municipiului, Valentin Vrabie. Cu excepția proiectului de hotărâre privind numirea de către Consiliul Local Medgidia a administratorului special al societății debitoare Apollo Ecoterm SRL care a fost retras de pe ordinea de zi de către inițiator, toate celalte proiecte au fost admise.

La primul punct s-a aprobat modificarea articolului 2 și 3 la HCL nr. 67/30.06.2020 privind acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020. Articolul 2 face referire la scutirea, pentru perioada stării de urgență, de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosință a unei clădiri proprietatea publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, după caz, dacă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență ca urmare a epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, dacă utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică. Articolul 3 prevede anularea accesoriilor în cazul obligațiilor bugetare restante la 31 martie 2020 datorate bugetului local al municipiului Medgidia.

Al doilea proiect de pe ordinea de zi a făcut referire la aprobarea dării în folosință gratuită a mijloacelor fixe reprezentând Covid 19: sistem automat de extracție a acidului nucleic, echipament RT-PCR și accesorii, către Spitalul municipal Medgidia, pe o durată de 10 ani. Spitalul va suporta toate cheltuielile de mentenanță, întreținere și revizii a bunurilor preluate.

Un proiect deosebit de important pentru municiplitate a fost aprobarea documentației tehnico economice – DALI pentru obiectivul de investiție “Reabilitarea, modernizarea și dotare- Sală multifuncțională și bazin olimpic cu anexe din cadrul Complexului Sportiv “Iftimie Ilisei” din municipiul Medgidia”. În prezent, bazinul se află într-un proces de degradare accentuată, iar demersurile autorității locale vin astfel în întâmpinarea nevoilor reale ale cetățenilor, și vizează consolidarea infrastructurii sportive a municipiului. După finalizarea proiectului, foarte mulți tineri vor fi atrași de noul complex.

În ședința extraordinară s-a aprobat actualizarea devizului general, a indicatorilor tehnico-economici și asigurarea cofinanțării de la bugetul local pentru obiectivele de investiții privind Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței nr. 3, Grădiniței numărul 8 precum și a Grădiniței din Valea Dacilor, faza P.T.

  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri