LA MULȚI ANI, GICĂ HAGI!

LA MULȚI ANI, GICĂ HAGI!(1115)


LA CURTEA REGELUI HAGI

Unui copil poți să-i dai educatie, dar niciodată nu poți să-i dai noroc sau talent. Hagi s-a născut sub o stea norocoasă. Hagi s-a născut talentat. A muncit însă enorm pentru a deveni un jucator iubit de o lume întreagă. Pe oriunde am umblat în lume, când am spus de unde sunt mi s-a răspuns cu un nume: HAGI!

ÎL IUBESC PE GICĂ HAGI! Asta pentru că a fost un jucator genial și modest.

Inteligența este calitatea omului de a găsi în situațiile noi ivite, rapid, cele mai bune soluții. Câți dintre noi, de exemplu, am fi șutat la poarta lui Cordoba în meciul cu Columbia din 18 iunie '94?

"DUMNEZEU E DE PARTEA CELOR MAI PUTERNICI" spune Napoleon. Eu cred că Dumnezeu a vrut ca Hagi să joace fotbal. Am avut norocul ca pe 6 noiembrie 1982 sa fiu pe stadionul Ghencea, la primul său meci acolo. În minutul 88, Hagi a înscris cu un șut cu efect, de la 35m. Senzațional golul...În poarta Stelei se afla Vasile Iordache (cel mai talentat portar român), cel care în primăvara lui '81 scosese un 0-0 pe Wembley în meciul ANGLIA-ROMÂNIA. De unde să știe Iordache că puștiul Hagi o sa aibă tupeul să tragă de la distanță? Lumea nu e a celor care pot, ci a celor care vor și îndrăznesc să facă lucruri mărețe!

De atunci sunt fan GICĂ HAGI. Trebuia sa fii chior să nu-l remarci, era sclipitor. L-am admirat impotriva lui Stielike pe 3 octombrie '85 cand l-a îngenunchiat la propriu pe vestitul neamț sau cu Maradona in '90 pe "SAN PAOLO", când duelul decarilor s-a terminat nedecis. I-am aplaudat fentele și golurile, am ieșit în stradă plângând de bucurie.

Hagi s-a născut cu o mentalitate de ÎNVINGĂTOR. Așa cum în decursul istoriei marile momente ale poporului român au fost legate de ideea de unitate, tot așa generțtia de aur s-a strâns lânga liderul ei.  "Iubesc culorile roșu, galben și albastru. Echipa națională este sufletul meu" spune Gică.

Hagi și-a dorit să fie mare. A reușit să fie uriaș! Hagi vrea să fie numărul 1. Face sacrificii pentru asta, o zice chiar el. "Muncesc 12 ore pe zi". Este o persoană extrem de MODESTĂ, chiar enervant de modest . "Nu simt ca sunt rege. Nu sunt rege! Eu sunt doar Gică Hagi și sunt mândru de realizările mele!" spune Gică.

Hagi este MUNCITOR și ONEST. Nu este un om ranchiunos. A avut puterea și tăria și l-a iertat pe Gigi Becali. "Cu toții greșim în viață" mai spune Gică. Hagi este un om bun. "TREBUIE SĂ GÂNDIM POZITIV" este o frază la prima vedere banală, dar plină de substanță. Hagi ca om are o gândire simplă, dar sănătoasă. "ÎN VIAȚĂ TREBUIE INTÂI SĂ DAI ȘI DUPĂ SĂ CERI...SĂ PRIMEȘTI" mai spune el.

Îl divinizez pe jucătorul HAGI, îl admir ca om, sunt impresionat de personalitatea lui și am mare încredere în antrenorul HAGI! Asta pentru că a demonstrat că are 'LUPA " la el. Adică are ochi la fotbaliști. Cum cheia succesului în fotbal este arta de a descoperii talente, merg pe mâna lui. Fiecare rămâne prizonierul propriului destin. Hagi este îndragostit de fotbal și se consideră dator. 

Viața este frumoasă, iar prietenia cu Hagi e un dar prețios. îi sunt recunoscător.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri