MOROIANU VREA SĂ CÂȘTIGE ALEGERILE CU PROIECTELE SALE,  NU CU VOTURILE PIERDUTE DE PRIMARUL RADU PRIN GROPILE  MANGALIEI...

MOROIANU VREA SĂ CÂȘTIGE ALEGERILE CU PROIECTELE SALE, NU CU VOTURILE PIERDUTE DE PRIMARUL RADU PRIN GROPILE MANGALIEI...(2155)


Gropile de la Mangalia au devenit tezele primarului Radu Cristian. Asemănătoare oarecum cu tezele de la Neptun, fără nici o valoare în materie de conținut. Cum reclama este însă sufletul turismului, tot scriind despre gropile arheologice, am reușit să stârnim curiozitatea unor vizitatori…Turismul fiind una dintre activitățile de bază în zonă, să nu spună domnul primar că nu îl ajutăm prin sugestii și reclamații!

În acest punct, mă intersectez în contradictoriu cu domnul Nicu Moroianu, omul sprijinit de mai multe ONG-uri în tentativa sa de a cuceri Primăria Mangalia. Domnia sa mi-a spus că s-a tot scris despre gropile primarului și că poate ar fi bine să mai vorbim și despre altceva! Dacă eram de la un post de televiziune, acum, aș fi strigat “STOP CADRU!”. Fraza asta are toate șansele să intre în istoria campaniilor electorale ca o dovadă că mai există și candidați animați de fair-play! Că nu toți sunt construiți mental doar ca să muște, să lovească sub centură, să fure voturi și să denigreze în neștire!

Cu alte cuvinte, Moroianu i-a acordat adversarului său un timp de respiro în chestiunea atât de degradantă a gropilor din oraș și din câteva stațiuni satelit...Poate chiar rezolvă problema până în ziua alegerilor, ceea ce, spune Moroianu, ar fi mult mai important.

Frumos spus! Jos pălăria, domnule Moroianu! Mare caracter! Problema gropilor din Mangalia trebuie rezolvată normal, adică gospodărește, și nu electoral! Alții ar fi în stare să le “conserve” și să le redeschidă în ziua alegerilor! Recunosc că, la început, când ați refuzat să mai comentați dezastrul generat de gropile din oraș, am fost oarecum surprins…

Să ai un adversar, care s-a prins singur în propria sa pânză de păianjen, și să-l tratezi cu cavalerism, reprezintă, cel puțin, pentru mine, un exemplu ieșit din comun! Am asistat, într-o viață petrecută în mediul jurnalistic, la atâtea mârșăvii, trădări și nemernicii, încât, nu credeam că mai este loc și pentru astfel de gesturi! Cunosc câțiva politicieni care l-ar fi împins pe primar într-una din gropi și l-ar fi ținut acolo până în ziua alegerilor!

Dar, chiar și fără o mediatizare excesivă, gropile îl trag deja în jos cu multe procente pe primarul Mangaliei! Ca unul care am făcut mult teren la pas prin sudul litoralului, pot spune, ca martor ocular, că nu am mai întâlnit nicăieri asemenea și atât de multe focare de infecție! Mă mir că pe căldura asta nu s-a îmbolnăvit nici un mangaliot! Ferească Dumnezeu, nici nu trebuie să se întâmple așa ceva!

De altfel, refuz să cred că, indiferent cât de meschin ar fi, există vreun candidat care speră să adune cele mai multe voturi de prin gropile lui Radu Cristian! Așa se întâmplă când amâni pe mâine ceea ce poți face azi! Eu mă mir că domnului primar nu îi este rușine să candideze din nou cu propria sa “moștenire”! Abia aștept ca pe această temă, Radu Cristian, candidatul, să-l ia la întrebări pe Radu Cristian, primarul! Că dreptul la scuza cu “greaua moștenire” i-a expirat...Să vedem atunci pe unde scoate cămașa primarul!

Cât privește atitudinea domnului Moroianu, e una corectă. Fiecare pe groapa lui piere! Moroianu vrea să câștige alegerile pe forțele sale proprii și nu cu voturile pierdute prin gropi de Radu Cristian! Mangalia este dependentă și de alte priorități. În calitatea sa de consilier local și cu sprijinul PSD, ALDE,PNȚ și Zanfir Iorguș. Nicu Moroianu știe să pună cu ochii închiși degetul pe rană. Dar nu este suficient, pentru că rana este foarte mare!

Comentează unii că alegerile ar putea fi iarăși amânate! Asta înseamnă că, pentru Mangalia, prelungirea tezelor lui Radu Cristian ar amplifica și mai mult dezastrul existent!


 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri