Ludovic Orban: Evoluţia din ultimele 10 zile ne face să fim extrem de precauţi în ceea ce priveşte măsurile de relaxare

Ludovic Orban: Evoluţia din ultimele 10 zile ne face să fim extrem de precauţi în ceea ce priveşte măsurile de relaxare(966)


ℹ️ Premierul Ludovic Orban a afirmat că evoluţia din ultimele zece zile a cazurilor de infectări cu noul coronavirus impune precauţie în ceea ce priveşte măsurile de relaxare.

ℹ️ Premierul Ludovic Orban a anunţat că miercuri va convoca miniştrii şi instituţiile cu atribuţii de control pentru a se realiza o analiză a planului de măsuri, astfel încât să se asigure respectarea regulilor.

Ludovic Orban: ” Miercuri voi convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile statului care au atribuţii de control, de la Ministerul Afacerilor Interne, Poliţie, Jandarmerie, până la Ministerul Sănătăţii prin direcţiile de sănătate publică, ANPC, ANSVSA. Vom face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor.

În foarte multe locuri nu sunt respectate regulile şi există un risc crescut de transmitere a virusului din cauza nerespectării acestor reguli. Şi pe plajă, dacă la început aşezarea a fost conformă, încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmăşie şi nu s-a mai respectat nicio regulă. Înţeleg că este o aglomeraţie, dar şi pe terase trebuie respectate normele de distanţare care sunt stabilite. Poate trebuie gândită o altă programare a mersului la masă şi în alte locuri.

În ceea ce priveşte autorităţile şi instituţiile statului, miercuri voi da un semnal de mobilizare la maxim pentru că este o mobilizare care are drept apărarea sănătății și vieții oamenilor.

Orice măsură de relaxare va fi dezbătură de specialişti, după care vom discuta în CNSU şi Guvern. Evoluţia din ultimele 10 zile ne face să fim extrem de precauţi în ceea ce priveşte măsurile de relaxare”. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri