Mihai Lupu: Extinderea rețelei de gaze naturale este vitală pentru județul #Constanța

Mihai Lupu: Extinderea rețelei de gaze naturale este vitală pentru județul #Constanța(1703)



" ℹ️ Decizia Guvernului Orban ca administrațiile locale să poată extindă rețelele de gaze naturale, printr-un program de finanțare europeană de un milliard de euro este vitală pentru dezvoltarea județului Constanța. Nu doar că ar putea asigura racordarea tuturor gospodăriilor, ci ar putea ca folosirea buteliilor și a lemnului în comunitățile locale, în instituții cum ar fi grădinițele, școlile și spitalele, să devină istorie.

🇷🇴 România are de învățat o lecție. Deși este producător de gaz metan, are doar 50.000 de kilometric de conducte, în timp ce Ungaria are de două ori mai mult, iar Germania jumătate de million de kilometri. Când dispui de resurse atât de importante, dar nu le valorifici, cum să dezvolți economia și să faci prospere comunitățile?!

 ✅ Constanța are o șansă incredibilă să aibă acces la gazul metan, iar finanțarea gândită de Guvernul PNL este binevenită. Prima sursă ar fi uriașa rezervă din Marea Neagră, de circa 200 de miliarde de metri cubi. Cea de a doua este construcția unui terminal de import de gaze naturale lichefiate la țărmul Mării Negre. De aici, o instalație de regazeificare, ar duce gazele în conductele Transgaz.
 ↗️Totul este să fim atenți și să nu ratăm aceste șanse, pentru că locuitorii județului Constanța au tot dreptul la o viață decentă. E important să ne implicăm. Îmi pasă de Constanța și vreau să văd toate aceste oportunități valorificate."
  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri