A TURBAT DIN NOU LUPOAICA?

A TURBAT DIN NOU LUPOAICA?(1166)


Remus Negoi este candidatul USR la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. O alegere mai mult decât tulburătoare, dar profund necunoscută constănțenilor...Chiar și după testul ADN care demonstrează negru pe alb că Remus și Romulus nu au fost niciodată frați și nu au supt de la aceeași lupoaică. Nici nu au locuit vreodată împreună pe terasa arheologică a lui Bucovală…

Până deunăzi, nu arăta a candidat! Părea a fi mai degrabă un condamnat la glorie veșnică în anonimat…

Paradoxal, la câte gafe a făcut USR, Negoi a evadat din anonimat tot prin datul cu bâta în baltă! Dilemele lui Remus fără Romulus. Unii au ajuns în situația penibilă, dar sănătoasă, precum fuga cu vitamine, de a încerca singuri să răspundă la întrebările existențiale sustrase din chestionarele de la Circulație sau diverse înscrisuri. După ce cad pradă amețelii într-un sens giratoriu, insistă să îți pună și să îți răspundă, tot ei, la o întrebare de-a lor personală care-i sâcâie de multă vreme!

Omul, despre care vreau să scriu, face parte din gruparea lingvistico-tocilară “EU ÎNTREB, EU RĂSPUND!” Cu o condiție: “Nu mă întrerupeți!” zice el. Întrebarea sună sinistru de simplu, dar ea i-a complicat viața personajului meu…

Citez: “Cine sunt EU?” Adică EL! Caz concret de amnezie sau de necunoaștere a izvoarelor și originilor lui! Partea proastă constă în faptul că și USR a căpătat aceeași meteahnă! Întreaga conducere a partidului stă grupată în fața oglinzii și se întreabă în cor pe două voci: “Cine suntem noi?” Așa de mult s-a împrăștiat USR, că nici nu mai știi care sunt candidații săi pentru alegerile locale!

Ce hărmălaie mai făceau USR-iștii, azvârlind cu pietre în geamurile corupției! Dar, până la urmă, s-au fâstâcit! I-a derutat grav, în sensul că le-a luat piuitul, Barna, cu probleme 1000 !

De când a fost desemnat de USR să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, domnul Remus Negoi simte nevoia să se bage singur în seamă, pentru că, altfel, nu-l cunoaște nimeni, deși deja a început să se dea mare specialist în administrație județeană! Dai în bâlbâială, nu alta!

“Cine sunt EU?” Adică EL! Își face campanie, vorbind cu EL...Se salută singur în gura mare. “Salut, domnule Negoi, ce mai face Remus?” Și tot el răspunde “E în campanie. Candidează.”

Fără cafea la ibric, viața e un nimic! Mi-am permis să citez câteva “viermulețe”, pardon, versulețe, din opera de stat a mult prea talentatului și tandrului băiețel numit Dorel.Cel cu prostia la purtător. Cum care Dorel? Cel cu creierul de fier! Datorită talentului său inegalabil de a descoperi zăcăminte de materie cenușie, județul Constanța are, în fine, un specialist în administrația județeană!

Așa susține Remus Negoi, pregătit să pună măturoiul pe noi! Unul “Știe tot”, precum Barbă Cot, antrenat să prindă și el un pișcot! Alesul este domnul Remus, care nu îl cunoaște pe Remus! Nu se cunoaște pe sine! Se uită în oglindă și țipă că e unul de la SRI pe urmele lui! Metaforic vorbind, că, altfel, dacă ajungem la spital, dăm peste vreun “pandaliu” birocrat…

Când era mic, Remus era pus de cei mai mari decât el să joace rolul șoricelului ofticat pe pisică...Șoricelul o pândea în permanență cu gânduri ascunse. Dar tabela de marcaj a rămas neclintită!

Sindromul pisicesc îl mână și acum, în închipuirea lui, anunțând că prima măsură care o va lua în caz de victorie, va fi destituirea motanului Felix! A ajuns primul pe o presupusă listă neagră! De aceea, dornic de răzbunare, strigă cât poate de tare: “Unde-i Felix ca să-l dau afară!”

Înțeleg că nu suportă părul de pisică, dar nu transformi o tentativă de cooperare între mai multe partide într-o vânătoare de stafii! Spunea cineva că, după ofensiva “pandaliilor”, se vor pune bazele unor relații de tip nou, între toți românii care au avut enorm de pătimit de pe urma acestor dubioase întâmplări...Așa o fi, dar eu nu am văzut schimbări serioase.

Hămăitul la adversarii politici nu reprezină o soluție eficientă. Consiliul Județean Constanța va fi o nucă greu de spart pentru candidații înscriși pe liste. Nu contest meritele pe care le are la RAJA domnul Stroe. Dar nu trebuie să nu menționăm, în câteva cuvinte, realizările și eforturile depuse în activitatea de zi de zi, a actualului președinte al CJC, Horia Țuțuianu…

Din punctul meu de vedere, un profesionist adevărat mu trebuie să fie încorsetat de nici un partid. E păcat de energiile care se pierd, ca și timpul, în tot felul de experiențe politice.

Am văzut cu ce se ocupă un prezumtiv președinte al CJC. Face "liste negre", de tot râsul! A turbat din nou lupoaica?

 

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

(Credit foto: facebook.com)

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri