Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
STAREA DE ALERTĂ - ÎN CIFRE, DATE ȘI  EVALUĂRI

STAREA DE ALERTĂ - ÎN CIFRE, DATE ȘI EVALUĂRI(640)


 

Starea de alertă vine cu măsuri suplimentare de relaxare, dar și cu menținerea unor măsuri de protecție

 

Premierul Ludovic Orban a declarat că prelungirea stării de alertă nu trebuie tratată politic şi că este o propunere care are la bază o analiză a specialiştilor.

Ludovic Orban: ” Propunerea formulată de preşedintele României este susţinută de guvernul pe care-l conduc și are la bază o analiză care este făcută de specialişti. Este nevoie de starea de alertă pentru a putea menţine toate măsurile de protejare a sănătăţii şi vieţii cetăţenilor.  

Parlamentul NU are voie să irosească efortul de până acum pentru ținerea sub control a epidemiei.

Reluarea activității economice depinde, în mod esențial, tocmai de menținerea unei rate scăzute de răspândire a virusului.

Lipsa stării de alertă înseamnă lipsa măsurilor minime de siguranță sanitară pentru populație.

Autoritățile ar fi deposedate de instrumente necesare în gestionarea crizei sanitare și de posibilitatea de a-și îndeplini atribuțiile constituționale pentru protejarea sănătății.

Înlăturarea stării de alertă – implicit a măsurilor de protecție – riscă să ducă la o infectare accelerată în societate, implicit o creștere masivă a numărului de decese.

Este complet eronat să irosești tot efortul de până acum făcut de autorități, dar și de societate în ansamblul său, pentru a ține epidemia sub control.

Guvernul a spus din primul moment că măsurile de relaxare trebuie adoptate etapizat, măsurând impactul generat la intervale de 2 săptămâni. Aceasta înseamnă că, de la început, am evaluat posibilitatea prelungirii stării de alertă.

Dacă această criză sanitară ar fi fost gestionată așa cum propun acum PSD și acoliții săi, România s-ar fi confruntat cu un dezastru umanitar.

Existența noului coronavirus (COVID-19) nu poate fi anulată printr-un vot politic în Parlament!

Virusul există, se extinde cu o viteză incredibilă odată ce este scăpat de sub control și produce victime certe. Ar fi o iresponsabilitate criminală ca virusul să fie obiectul jocurilor politice.

Negarea pericolului, pe care o alimentează PSD, este atitudine care generează comportamente sociale în contradicție cu realitatea acestor zile. Liderii PSD trebuie să-și asume responsabilitatea faptelor lor.

Starea de alertă care va fi propusă va conține o listă restrânsă de măsuri restrictive, care ține cont de faptul că încă există o rată de răspândire în societate.

Pericolul nu a trecut, trebuie să fim precauți! România nu are voie să rateze șansa pe care împreună ne-am construit-o pentru a trece cu bine peste epidemie.

Odată cu prelungirea stării de alertă vor fi permise noi activități sociale și economice pentru care există o evaluarea de risc care să permită desfășurarea acestora.

Solicităm tuturor partidelor parlamentare să dea dovadă de responsabilitate, să nu se joace cu viața românilor și să nu irosească munca depusă până acum.

În continuare, atragem atenția asupra respectării măsurilor sanitare de protecție (purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor). Ne putem bucura de măsurile de relaxare respectând regulile sanitare, spre binele tuturor.

Este necesar să păstrăm un echilibru esențial, astfel încât activitatea economică și socială să se desfășoare în condiții de siguranță.

Contrar celor susținute de PSD și acoliții săi, reluarea activității economice, astfel încât să nu existe riscul unei noi restrângeri a acesteia, depinde tocmai de menținerea condițiilor de siguranță și respectarea măsurilor de protecție.

Dacă răspândirea virusului va fi scăpată de sub control, tocmai activitatea economică va fi crunt afectată, iar Guvernul va fi pus în dificultate după ce în această perioadă a luat măsuri ferme de susținere financiară a activității economice cu impact semnificativ asupra bugetului de stat.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri