Colectarea selectivă,  un pas important pentru un oraș curat si civilizat!

Colectarea selectivă, un pas important pentru un oraș curat si civilizat!(599)


Peste 100 de tone de materiale plastice, hârtie, carton și metal au fost adunate în ultima lună de la platformele destinate colectării selective instalate în diverse zone din orașul nostru.

Cifrele sunt în creștere în fiecare lună, semn că locuitorii au răspuns pozitiv recomandărilor Primăriei Municipiului Constanța în ceea ce privește separarea deșeurilor reciclabile de cele menajere.

 

În aceste zile, la toate cele 400 de platforme de pe raza municipiului Constanța sunt amplasate 900 de containere galbene destinate deșeurilor reciclabile, recipiente ce vin în completarea celor aproximativ 400 de containere tip iglu și platforme modulare, verzi, albastre și galbene destinate materialelor reciclabile, instalate în special în zonele cartierelor cu blocuri din oraș.

Dragoș Banaga - șef departament colectare selectiva, sortare, tratare și valorificare energetica Polaris M Holding: “Facem un apel către locuitori ca înainte de a depune aceste deșeuri reciclabile la containerele speciale să le curețe de eventualele substanțe pentru a nu le contamina. Împreună cu Primăria Municipiului Constanța venim în sprijinul populației și amplasăm din ce în ce mai multe containere pentru deșeuri reciclabile pentru a crește gradul de colectare”.

Deșeurile reciclabile sunt colectate zilnic de angajații societății de salubrizare, iar încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză și hârtie și alte materiale refolosibile.

Platformele au fost instalate pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor din Constanța.

 

Recomandăm în continuare constănțenilor să separe deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător.  
jooble.org