CLAUDIU PALAZ CONTINUĂ POLITICA FALIMENTARĂ CU FUNDUL ÎN DOUĂ LUNTRI!

CLAUDIU PALAZ CONTINUĂ POLITICA FALIMENTARĂ CU FUNDUL ÎN DOUĂ LUNTRI!(1060)


Clasa intelectualilor din PMP nu pare a fi deloc impresionată de performanțele obținute de Claudiu Palaz în politica așa zisă “cu curul în două luntri”. Lui Claudiu Palaz îi expiră atestatul de șmecher la două capete, eliberat de Academia de Arte și Măști Hidoase. A.A.M.H.(Academia de Arte și Măști Hidoase) a fost umbrela sub care Palaz a pendulat între PMP și PSD. Ca să nu-l plouă. Și nu l-a plouat! O țeapă la PMP, una la PSD…

Într-unul din filmele “B.D.” este o secvență memorabilă în care Puiu Călinescu împarte niște bani cu Jean Constantin. Ca între frați!, după principiul “Cine împarte, parte-și face!” Cam în stilul ăsta s-au desfășurat și numărătorile de voturi și diverse alte înțelegeri când s-au blocat diverse proiecte...Trei mie, unul ție...

De curând, ca să impresioneze opinia publică, Claudiu Palaz și-a donat masca primită de la Academie! Un gest inutil, deoarece masca sa nu se potrivește cu lupta de clasă îndreptată împotriva covidului...Nu este anti-viruși. Ba, dimpotrivă, este o mască bună conducătoare de viruși. Îi protejează pe cei care sudează orice! Chiar și pahare cu băutură de la unul la altul...Mai ales dacă porți barbă! Locul unde virușii organizează din când în când câte un miting de protest…

Lui Palaz, în calitatea sa de lider al PMP, nu i-a fost necesară masca. În relațiile sale cu PMP și PSD a dat dovadă de o transparență ieșită din comun! El se simțea ca acasă și în PMP și în PSD, unde se bătea cu toți mahării pe burtă! Și asta, atenție, în timp ce la București cele două partide se lătrau reciproc în nesfârșite nopți cu sau fără lună!

Claudiu Palaz are mari merite în ce privește umanizarea opoziției, confundată adesea cu un câine de pază la măcelărie. Cu siguranță, anul acesta ar fi primit premiul OSCAR pentru politica sa străvezie, doi în aceeași barcă.

Dar, scuzați expresia, i-a luat fața ÎPS Tomitanul! După cum se știe, ÎPS a rupt gura mapamondului, lansând prototipul ortodox “Paște cu repetiție”! Adică, sărbătorile pascale, în reluare, la cererea enoriașilor! Deși toată lumea se minunează printr-un prelungit căscat, sistemul funcționează de câțiva ani încoace..

De pildă, Palaz. Una zice la PMP și alta face la PSD! Din când în când, pentru divertisment, inversează ordinea, dar esența conținutului se păstrează...Și care este esența? Joc dublu transparent. Exact pe calapodul lui Băsescu! Lui îi plac oamenii inventivi. Care mută podurile de pe un picioruș pe altul. Care știu să pună egal între rolul conducător al energiei electrice și rolul conducător al partidului. Care au capacitatea să te racordeze la orice izvor cu apă moca. Care iese tot timpul cu fața curată! Care cunoaște la perfecție alfabetul PSD, dovadă că se menține în coasta conducerii pesediste a C.J.Constanța! Unde îl șicanează tot timpul pe președintele Țuțuianu!

Ce să discute Băsescu cu, de pildă, Paleologu? O fi el deștept, dar nu le are cu realitatea din teren! Nu știe să o dea de-a dura! Nu știe să pună de un giumbușluc! S-a convins și Băsescu. Băieții cu carte nu au loc în politică! Să meargă direct la bibliotecă! Și Turcescu la fel! Viziunea lui despre viitorul PMP este destul de îngustă…

Într-un interviu publicat în “Replica”, Turcescu își exprimă speranța că vom asista la schimbări fundamentale și decisive la nivelul conducerii PMP în perspectiva alegerilor locale. Un candidat agreat și potrivit ar fi la momentul acesta, un luptător neîntinat de pesediști, un independent veritabil. Cu alte cuvinte, fără Claudiu Palaz! Cu rădăcini în două partide, Palaz este și el greu de anihilat...Depinde ce contează pentru mai marii acestei formațiuni politice cu prea multe moașe!

Orgoliile lui Palaz sau soarta PMP? Un dram de înțelepciune nu strică în aceste momente decisive. Palaz trebuie să înțeleagă, dacă îl doare, fie și în cot de PMP, că trebuie să înceteze jocul dublu cu PSD.

  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri