Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
UDMR bastionul păcii e

UDMR bastionul păcii e(1239)


Când au apărut rezultatele votului de prin cătunele dobrogene pline cu udmr-iști deși neam de neamul lor nu călcase picior de ungur sau de simpatizant de al lor (or fi având așa ceva?) pe acolo nimeni, sau foarte puțini, s-au mirat cum de se mai întâmplă minuni pe aici pe la noi de o asemenea anvergură.

Cine și de ce vrea să vedem noi că unii votează cu maghiarii prin toată Dobrogea? Este evident și pentru nesimțiți că este o minciună grosolană, mizerabilă, incredibilă și greu de înțeles cui îi este folositoare. Că e pusă la cale de cineva și că noi nu vom afla niciodată cine ne dorește nouă binele și ni-l bagă pe gât cu forța nu trebuie să ne mai mire.

Astăzi, România s-a umplut de prieteni și pe dinăuntru și pe dinafară precum un câine flămând și părăsit de stăpânii lui.

 

Iată ultimele ciudățenii ca să nu ne mai mirăm, să nu le uităm și să ne pregătim pentru cine știe ce ne mai așteaptă: 

Cetăţenia reprezintă legătura legală particulară dintre o persoană (cetăţean) şi statul său, dobândită prin naştere sau naturalizare, prin declaraţie, opţiune, căsătorie sau printr-un alt mijloc, în funcţie de legislaţia naţională.

Etnia este definită în toată lumea ca fiind opţiunea unei persoane de a aparţine unui grup cu trăsături comune de civilizaţie şi cultură, prin caracteristici referitoare la limbă, religie, tradiţii şi obiceiuri comune, stil de viaţă etc.

Limba maternă reprezintă prima limbă vorbită (în primii ani ai copilăriei) în mod obişnuit în familie şi este înregistrată conform liberei declaraţii a persoanelor.

 

Zilele trecute Media fax ne arăta vorbele deșănțate ale marelui comentar Ion Cristoiu: "ungurul Kelemen Hunor ar fi un președinte al României infinit mai bun decât neamțul Klaus Iohannis".

Să mori de râs nu alta sau să îți tragi un glonț în cap și să nu mai auzi așa ceva probabil de la un agent prăpădit uitat pe aici de cine știe ce agentură.

 

Iată la Constanţa rezultatul numărătorii voturilor pentru alegerile din 2019 pentru Parlamentul European obţinut de partide şi alianţe: USR PLUS – 82.243 voturi, PNL – 82.205 voturi, PSD – 58.395 voturi, Pro România – 22.603 voturi, ALDE – 11.568 voturi, PMP – 29.520 voturi, UDMR – 1.929 voturi.

În Constanța, la recensământul din 2011, erau 450 de maghiari. Să zicem că acum or fi tot atâția și că toți au drept de vot. De unde or fi apărut încă 1500 de voturi la Constanța pentru UDMR?! La alegerile din 2016, UDMR a obținut la Constanța doar 398 de voturi.

Vă mai dau un exemplu: la Vaslui numărul maghiarilor înregistrați oficial este de 52, dar UDMR a primit în 2019 tot la alegerile pentru europarlament 1.301 voturi!?!

Cred că cineva știe de unde au apărut acum voturile magice pentru UDMR și totodată cred că noi nu vom ști niciodată. Pentru că suntem proști, toleranți, cumsecade, înțelegători, binevoitori chiar și cu cei care în mod vizibil sunt dușmanii noștri peste tot și cu orice ocazie.

Și măgăria asta s-a întâmplat în toată țara pentru ca astfel UDMR să obțină la alegerile europarlamentare din 2019 un scor bun de 5,26% și astfel doi unguri, de-ai noștri, evident, să ne reprezinte la Bruxelles în Parlamentul European.

Vă închipuiți cum mor de grija noastră pe acolo cei doi de la UDMR, Iuliu Winkler (europarlamentar) și Lorant-Gyorgy Vincze (asistent parlamentar) care au ajuns acolo cu sprijinul misterios al românilor obținut nu se știe cum de prin toată țara.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri