CT BIKE, o opțiune sigură pentru deplasările noastre!

CT BIKE, o opțiune sigură pentru deplasările noastre!(809)


Pentru această perioadă, când trebuie să fim în continuare atenți, putem să folosim cu încredere bicicletele puse gratuit la dispoziția noastră de Primăria Municipiului Constanța.

Beneficiile folosirii bicicletelor sunt multe, dar ne rezumăm la faptul că este un mijloc de transport rapid care nu poluează, te ajută să eviți aglomerațiile și, în plus, mișcarea făcută îți va aduce avantaje pe termen lung în privința sănătății tale.

Cele 390 de bicicletele din sistemul de bike-sharing sunt plasate în puncte cheie ale orașului, astfel că ne oferă o posibilitate largă de mișcare în locurile în care avem nevoie. Unde să mai punem faptul că mersul cu bicicleta pe faleză este o adevărată plăcere și încântare pentru ochi.

Reamintim faptul că orice turist sau localnic cu varsta de peste 14 ani poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator. Bicicleta poate fi utilizata in mod gratuit timp de maxim doua ore, indiferent de numarul de inchirieri zilnice. Intervalul minim intre utilizari este de 10 minute.

Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții: trebuie să detina un card CtBike, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face pana la ora 22:00.

De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă.

Recomandări de folosire a bicicletelor într-un mod sigur:

1. Spălați-vă pe mâini înainte și după folosirea bicicletei. Dacă nu aveți această posibilitate folosiți gel antibacterian sau șervețele umede. Eventual, puteți inclusiv să folosiți mănuși;

2. Atunci când strănutați sau tușiți folosiți un șervețel, iar dacă nu aveți la îndemână este recomandat să o faceți în cot, nu în palme;

3. După ce ați ajuns la destinație, asigurați-vă că nu lăsați șervețele sau gunoaie în coșul bicicletei, deoarece sunt și alți oameni care o vor folosi după dvs. și vor fi nevoiți să curețe resturile lăsate;

4. Evitați să vă atingeți fața.
jooble.org