Atenție, se reia activitatea de capturare a câinilor!

Atenție, se reia activitatea de capturare a câinilor!(590)


Serviciul Gestionare Animale Abandonate își reia activitatea de capturare în municipiul Constanța începând din data de 18.05.2020 în urma solicitărilor multiple venite din partea constănțenilor.

Programul cu publicul rămâne închis, iar adopțiile și revendicările se vor desfășura în același mod ca și în perioada stării de urgență.

Astfel, persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța sau pe pagina de facebook a municipalității câinii pe care vor să-i adopte pot veni să-i ridice de la sediul din strada Vârful cu dor nr. 5. Adopția se face cu respectarea unor condiții stricte.

După ce au văzut animalul abandonat pe care îl doresc pe site-ul instituției pot trimite poza câinelui pe adresa de email: animale.abandonate@primaria-constanta.ro.
După ce primesc confirmare din partea angajaților Serviciului Gestionare Animale Abandonate că acel câine este disponibil pentru adopție doritorii pot trimite prin email documentele justificative necesare pentru adopție reprezentând: actul de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului.

Angajații SGAA vor trimite tot prin email formularele necesare adopției pentru a fi completate, scanate (fotografiate) și trimise pe același email.
Persoanele interesate vor fi chemate pentru a ridica animalul.
Persoanele care ajung la sediu trebuie să știe că nu vor avea acces în incinta Bazei de supraveghere a câinilor fără stăpân, însă pentru a putea adopta un patruped vor avea parte de tot sprijinul angajaților Serviciului. De asemenea, la preluarea câinilor trebuie să fie respectate normele de distanțare socială, să fie purtate măști și mănuși.

Îi rugăm pe cei care solicită adopția unui câine să lase în email și un număr de telefon pentru a fi contactate. Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Reamintim că solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri