Primarul Decebal Făgădău: Toți #banii sunt #privați, nu s-a cheltuit #niciun #ban #public!

Primarul Decebal Făgădău: Toți #banii sunt #privați, nu s-a cheltuit #niciun #ban #public!(826)


Primarul Decebal Făgădău face precizări importante legate de contractul de donație:

“Toți banii sunt privați, nu s-a cheltuit niciun ban public. Am toate documentele: facturi, chitanțe, declarații de import/export, contract de donație, proces verbal de predare-primire, certificat de conformitate, manual de instrucțiuni.

Am ajutat oameni care erau la greu, oameni ne-au ajutat când ne-a fost greu. 

Nu am furat nimic, nici eu și nici cei care au participat la această donație, nu am deturnat nimic, nu mi-am însușit nimic!


• În anul 2017 am primit o invitație la un Forum de Cooperare în Republica Populară Chineză, un forum ce viza deschiderea Drumului Mătăsii.
•L-am delegat pe dl viceprimar Dumitru Babu să mă reprezinte, care a plecat însoțit de un alt reprezentant al Primăriei din cadrul Compartimentului pentru Relații Internaționale. Acolo, s-a întâlnit cu dl Dragoș Vasile, în calitatea acestuia de vice-președinte al Camerei de Comerț și Industrie România-China. Au avut o serie de întâlniri oficiale, inclusiv cu omologul dlui Dragoș Vasile din China, iar mai departe lucrurile au evoluat într-o relație de colaborare și amiciție.
• Ulterior, am avut mai multe vizite din China la Constanța iar această relație instituțională cu Camera de Comerț și Industrie România-China a condus la momentul februarie 2020. Atunci când China se confrunta deja cu criza COVID-19, în luna februarie a acestui an, iar la noi situația nu era încă gravă, Dragoș Vasile și Dumitru Babu au donat către partenerul din China măști și combinezoane.
• Ulterior, această criză s-a extins și în România iar partenerul din China, drept mulțumire pentru mâna de ajutor întinsă, a întors gestul prin 5 aparate și 5000 de teste rapide.
• Mi-am asumat împreună cu dl Costin Răsăuțeanu cheltuielile legate de transportul aerian. Am aici facturile pe numele noastre, împreună cu chitanțele prin care am achitat suma de 1864 de dolari.
• Toate materialele au fost aduse în cortul din fața Primăriei, special amenajat, a urmat contractul de donație, procesul verbal de predare-primire, împreună cu toate documentele care atestă calitatea și conformitatea produselor iar pe 2 aprilie au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.
Le mulțumesc constănțenilor, pentru că am avut o perioadă dificilă și doar printr-un efort comun am reușit să avem acum, când ne apropiem de finalul stării de urgență, un rezultat mulțumitor pentru orașul nostru.” 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri