CÂND DOI SE BAT ȘI NIMENI NU CÂȘTIGĂ

CÂND DOI SE BAT ȘI NIMENI NU CÂȘTIGĂ(936)


Acum când MIKE POMPEO, Secretar de Stat (un fel de ministru de externe) al Statelor Unite încă din 26 aprilie 2018, ne spune fără vreo reținere, nici măcar diplomatică, precum că banditul ăsta de Covid-19 a fost fabricat în laboratoarele din WUHAN, liniștea noastră, a tuturor, s-a zdruncinat rău de tot și nu mai știm la ce să ne așteptăm.

Nu peste mult timp, fostul director al CIA (Central Intelligence Agency), ne va spune dânsul, așa cum ne promite, dacă acest virus tembel a scăpat de acolo întâmplător sau intenționat.

Liniștea devine apăsătoare ca aceea dinaintea unei furtuni devastatoare!

Ne putem imagina că cineva, cineva sănătos la cap, și-a dorit ca lumea întreagă să fie tulburată în așa hal cu voită intenție?!?

Cu toate astea OMS (Organizația Mondială a Sănătății) cea care se zice că are o susținere importantă din China căntinuă să ne mintă blajin: „Piaţa din Wuhan a jucat un rol în acest eveniment, acest lucru este clar. Dar despre ce rol a fost vorba nu ştim, dacă a fost sursa sau un element de amplificare sau pur şi simplu o coincidenţă că unele cazuri au fost identificate în această piaţă sau în jurul ei”, a declarat Dr. Peter Ben Embarek, expert al OMS în siguranţă alimentară şi virusuri zoonotice (care trec bariera interspecii de la animale la oameni).

"Seviciile secrete din Germania pun la îndoială declarațiile lui Mike Pompeo" citim de curând în Der Spiegel (Oglinda) o revistă săptămânală germană cu peste un milion de cititori.

Cu siguranță că unii vor afla adevărul și putem spera că ni-l vor spune și nouă!

Urmările acestor informații vor fi probabil catastrofale. Ne putem gândi la ce e mai rău.

Acest virus fiind nenatural se dezvoltă acum în concubinaj cu noi, oameni nevinovați și vulnerabili, în speranța că dobitocul se va prăpădi sau își va diminua puterile și ne va lăsa în pace surprinzător tot așa cum a apărut.

Ne mirăm și noi împreună cu toți specialiștii lumii că acest nemernic se schimbă mereu și se simte bine doar în organismul omului până când dă acolo peste anticorpi. Până acum s-au identificat cam 200 de mutații ale acestui SARS Cov-2 fără să devină mai periculos sau mai transmisibil. Poate se tot modifică până dispare, până devine prietenos cu ființa umană! Poate de aceea, deși e regretabil și de neînțeles, nu avem încă un medicament împotriva acestui nemernic, mare dușman al omenirii dar visăm și ne dorim cât mai repede un vaccin cât mai eficace, cât mai ieftin și cât mai disponibil și pentru om sărac și pentru om bogat.

Așa suntem noi optimști, încrezători și ușor de manipulat! Ne imaginăm că toată lumea ne vrea binele! Credem în vorbe bune și în străduința specialiștilor pentru o viață mai bună pentru toți.

Spre surpriza tuturor prietenii noștri chinezi continuă să spună că ei nu știu cum a apărut acest virus și nici cine este la ei pacientul zero. Mai rămâne să aflăm că nici Wuhan nu e în China. Uite așa se crează și se alimentează noi suspiciuni și putem crede că ce știu și ce spun americanii poate fi adevărat.

Deocamdată minciuna are picioare scurte, crăcănate, mici și moi, de proastă calitate, chinezești.

"Nenorocirea nu intră decât pe uşa pe care i-am deschis-o", zice un proverb chinezesc.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri