Codul administrativ marca PSD – UDMR a fost respins la intervenția Președintelui Iohannis și a parlamentarilor PNL

Codul administrativ marca PSD – UDMR a fost respins la intervenția Președintelui Iohannis și a parlamentarilor PNL(718)


Codul administrativ în varianta PSD-UDMR a fost respins în Camera Deputaților ca urmare a intervenției ferme a președintelui Iohannis și a PNL. Toți parlamentarii PNL au votat împotriva acestui proiect care încălca Constituția în care se afirmă că România este un „stat național, unitar și suveran”.

De altfel, PNL a solicitat respingerea acestui proiect de lege. Proiectul respins azi reprezintă o nouă dovadă a blatului dintre PSD și UDMR, după adoptarea tacită, în Camera Deputaților, a proiectului de lege privind Autonomia Ținutului Secuiesc. În comisiile din Senat, proiectul a fost votat de parlamentarii PSD, ceea ce demonstrează că pesediștii nici măcar nu au mai încercat să ascundă blatul cu UDMR.

PNL a respins și va respinge și pe viitor orice proiect de lege care vizează enclavizarea sau federalizarea României, orice proiect care vizează încălcarea prevederilor constituționale ce reglementează unitatea și suveranitatea statului roman.

Florin Roman, liderul deputaților #PNL

"Printre altele, proiectul UDMR, adoptat tacit de Senat creează cadrul “legal” pentru obligativitatea oficializării limbii maghiare, dar și pentru arborarea drapelului Ungariei sau a așa-zisului Ținut Secuiesc. Practic, prin tot soiul de amendamente, UDMR, susținută de PSD, încearcă atingerea obiectivului autonomiei: dacă înainte se putea folosi limba maghiară, și subliniez, acum sunt obligate autoritățile locale sa asigure folosirea acestei limbi. Dacă în textul inițial se prevedea folosirea limbii maghiare doar în administrația publică locală, acum UDMR, susținut de PSD transferă obligativitatea folosirii limbii maghiare și în zona Poliției Române. E doar un exemplu despre modul în care acest nou proiect de lege marca UDMR-PSD, încearcă să transpună în practică autonomia de tip Ținutul Secuiesc."

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri