Guvernul României face un gest umanitar de solidaritate pentru cetățenii Republicii Moldova

Guvernul României face un gest umanitar de solidaritate pentru cetățenii Republicii Moldova(632)


Guvernul liberal vine încă o dată în sprijinul cetățenilor Republicii Moldova. Astfel se demonstrează și acum, la fel cum s-a făcut de fiecare dată în ultimii 30 de ani, că atunci când a avut nevoie, Chișinăul s-a putut baza pe prietenii de la București. De altfel, prin Parteneriatul Strategic dintre cele două state, România dă dovadă că este mai determinată ca oricând să sprijine parcursul european al Republicii Moldova și încurajează reformele democratice de la Chișinău.

Un convoi de 20 de autovehicule cu echipamente de protecție și produse sanitare a plecat către Republica Moldova. A fost alocat din fondul de rezervă 16,5 milioane de lei, pentru a putea oferi acest ajutor important, cu echipamente, materiale și medicamente absolut necesare pentru cetățenii Republicii Moldova. La plecarea în misiune, cei peste 40 de militari din MApN și IGSU care execută această misiune de transport au fost întâmpinați de premierul României, Ludovic Orban, ministrul sănătății, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă și ministrul afacerilor interne.

Ajutorul oferit constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80 000 l alcool sanitar.

Acest gest de umanitate şi solidaritate vine după evenimentul de săptămâna trecută când a fost trimisă o echipă formată din peste 50 de cadre medicale, pentru a sprijini personalul medical care intervine în lupta împotriva Covid-19. Cu acea ocazie, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a efectuat o vizită la Chișinău, unde a avut întrevederi cu omologul său și premierul Republicii Moldova.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri