BUTNĂREII

BUTNĂREII(1449)


De când cu pandemia asta la scenă deschisă, apar tot felul de insecte ciudate cu multe piciorușe, băloase și cu voce groasă. Dar, mai ales, cu multe guri! După numărul mare de guri flămânde, sunt trecute în registrul insectelor eroine. Au și un tic. Tușesc forțat ca să se spună că fac parte din pandemia originală. În felul acesta, inspiră teamă în jurul lor! Cum le văd că își iau elan ca să strănute, exact 11 reprize în serie, plus saliva risipită pe jos, plus horcăitul aferent, cetățenii se roagă să-i cruțe, să-i ierte!

În ce situație ridicolă am ajuns! Un posesor de tuse măgărească poate schimba noua ordine mondială, după cum vrea tiroida lui! Majoritatea băloase, altele tandre, chiar languroase prin părțile lor moi. Pe unele le-a adus în schimb de experiență pandemia. Cele mai multe însă provin din fondul național de insecte și târâtoare de mici dimensiuni pe care mahării le țin prinse cu boldul la rever. Desigur, ca să impresioneze! Cu asta am provocat pandemia din Chicago, cu asta am prelungit crizele economice din anii cutare și cutare. Cu asta cu antene voi provoca foametea în România...

Profitând de starea de letargie care i-a cuprins pe dinozauri, butnăreii au trecut iute la treabă. Obiectivul stabilit este unul mai mult decât umanitar. Ca să recupereze tot ceea ce au pierdut cu restricțiile astea aberante, cum le numesc butnăreii. Butnăreii provin din marea familie a nevertebratelor, adică fără coloană vertebrală, și au același metabolism cu cel al pliznocilor(please, no). Ca și pliznocii, se bucură de răul altuia, situație în care fac gușa mare precum un cunoscut grup de reptile.

Pentru ei, “răul altuia” reprezintă hrana de bază, Aceasta este alcătuită din tot felul de ingrediente care fac viața grea principalului lor adversar, dușman de moarte sau cum îl numesc ei. Începând cu cele mai primitive forme de manifestare, ghimpele din călcâie, tusea seacă etc,și terminând cu controalele instituțiilor statului... Zilele acestea, vestea că DNA s-ar afla în curtea vecinului a generat o stare de frenezie specifică saltimbancilor! Forme de manifestare: dat cu curul de pământ, dat cu aceeași parte a corpului pe balustradele blocurilor. Cel puțin, unul dintre ei, vechi susținător al butnăreilor, nu contenea să se bucure ca o javră abia scoasă de către pompieri din butoiul cu lături al unei ferme specializate în creșterea porcilor…

Noile restricții impuse de autorități pentru contracararea covidului universal au avut numeroase efecte colaterale asupra unor gâze mici autohtone, ușor înțepătoare. De pildă, butnăreii, specie aflată pe cale de dispariție. Una dintre prevederile aberante ale Guvernului obligă butnăreii să circule între ei la un metru distanță unul de celălalt! De aceea, pentru dumnealor, s-ar putea ca primăvară să fie pe cale de dispariție...Doar cu un spermatozoid nu se face primăvară!

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri