DESTINUL LUMINIȚEI VLĂDESCU: UNII O ÎNGROAPĂ, ALȚII O DEZGROAPĂ!

DESTINUL LUMINIȚEI VLĂDESCU: UNII O ÎNGROAPĂ, ALȚII O DEZGROAPĂ!(1557)


Multe minuni am văzut la viața mea, astfel încât stau și mă minunez cum de nu am rămas crăcănat!
În închipuirea mea, Luminița Vlădescu este "ceva", "cineva" cu mai multe capete din pepiniera de cadre a basmului popular. Nu vreau să zic un “balaur”, pentru că este o doamnă excesiv de feminină și nu i se potrivește comparația...Și, pe urmă, balaurul nu poartă permanent și nici bigudiuri, nici măcar șuvițe rebele precum pesediștii din Camera Deputaților! Ăia care dau autonomia Ardealului la bucată!

Mă întorc un pic la istoria acestei doamne care a ținut Medgidia la cele mai înalte cote ale conflictelor sociale și politice. Le-a frecat unora untul și ridichea. A jucat rolurile cele mai dramatice din cinematografia indiană, ca să rămână în funcția de viceprimar! Chestiunea asta ar trebui cercetată. Cum face dumneaei de apare și dispare!

Domnia sa a mai fost demisă într-o anumită conjunctură istorică. E drept, nu la nivelul țăndări de acum, când trupul i-a fost înstrăinat de componentele sale de bază! Când ceilalți consilieri au dat cu ea de pământ, deși este interzis să atingi exponatele din Primăria Medgidia! Ori, luând în calcul lipsa sa de activitate, o putem prețui ca pe un exponat.

A mai fost demisă și s-a întors pe funcție! Și atunci, ca și acum, s-a reconstruit singură ca un robot, piesă cu piesă, exact pe calapodul funcției pierdute. Printr-o hotărâre judecătorească, și-a reluat vechile metehne și obiceiuri...I-a dat prefectului Niculescu un bobârnac în nas, drept pedeapsă, ca să priceapă că ea, madam Vlădesco, e “tătic” și “mămică” în teritoriu! Are patalama de bună purtare!

Cere-i un raport de activitate! Ai curaj? Când văd de ce sunt în stare pesediștii, cum se joacă ei cu Ardealul dintr-o bucată, cât tupeu au, parcă nu m-aș culca pe o ureche, ca primar, după demiterea Luminiței! Înțelegeți, domnule primar Vrabie, ce vreau să spun? Dumneaei a adus locuitorii orașului Medgidia la capătul tunelului, spunând că pe acolo o să treacă metroul! Dar nu era capătul tunelului, ci capătul răbdării cetățenilor!!!

La noi, în politică, orice este posibil. Au fost și cazuri când Prefectura pesedistă i-a plătit polițe lui Vrabie, în problema referendumului...Indiferent cum l-a chemat pe prefect, instituția Prefecturii Constanța nu a jucat niciodată pe partea primarului Medgidiei! Și, în general, pentru un motiv cât se poate de simplu. Prefectura a fost și a rămas un bastion al PSD, un instrument principal în mâna lui Felix Stroe, susținătorul Luminiței Vlădescu…

Dacă pesediștii s-au jucat, în vremuri de pandemie, cu Ardealul, vă dați seama că a găsi o chichiță la o ședință de Consiliu Local e floare la ureche pentru trăgătorii de sfori de pe plan local! Eu cred că cei care au demis-o au luat în calcul și aceste ipoteze extrem de importante. Și, pe urmă, să nu uite că madam Vlădescu a ținut un oraș în picioare câțiva ani la rând, ceea ce înseamnă tenacitate și sprijin pesedist nelimitat…
A fost arma eficace a PSD în teritoriu. Un PSD interesat să saboteze activitatea primarului după tactica “picătura chimezească”.

Bine ar fi ca lucrurile toate să se așeze în matca lor la Medgidia. Sunt multe învățăminte de tras din demiterea doamnei Vlădescu. În politică, azi ești, mâine nu mai ești! În politică, nu există prietenie, doar interese. Câți dintre cei care i-au jurat credință i-au sărit acum în ajutor? Câți dintre ei s-au arătat dispuși să se expună, militând pentru cauza ei? Pe degeaba? Doar de amorul artei? Nu, al interesului. Nu am văzut pe nimeni să se agite în fața Primăriei Medgidia ca să o susțină pe Luminița Vlădescu!

Asta-i viața, doamnă politician! Cu securea războiului, unii te îngroapă, alții te dezgroapă!

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri