GUVERNUL ORBAN  A  MĂRIT CAPACITATEA DE TESTARE A BOLNAVILOR

GUVERNUL ORBAN A MĂRIT CAPACITATEA DE TESTARE A BOLNAVILOR(466)


Guvernul PNL a mărit semnificativ capacitatea de testare a potențialilor bolnavi cu coronavirus. Testarea se face doar la recomandarea medicului, atât în sistemul public, cât şi în cel privat de sănătate. Trec în revistă câteva dintre datele și informațiile prezentate de premierul României. Capacitatea de testare atinge 8.000 de teste pe zi. Inițial s-a început de la o capacitate de testare de 600 de teste pe zi. Programul național de testare include 57 de puncte de testare, România începând de la trei centre, având în vedere în permanență creșterea capacității de testare pentru noul coronavirus (COVID-19), prin instruirea personalului necesar și achiziționarea de noi aparate Real Time PCR. În toate județele sunt organizate cursuri de instruire ale biologilor și medicilor de specialitate din spitale și sunt autorizate cât mai multe centre de testare.

Prioritizarea testării în ordine descrescătoare a importanţei este următoarea: persoane simptomatice cu istoric de călătorie internaţională; contacţi apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate; personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat; cazuri de SARI fără altă etiologie (negativi la test de gripă), din toate categoriile de vârstă şi din toate spitalele; persoane instituţionalizate simptomatice.

Recent, Ministerul Sănătății a stabilit includerea în prioritățile de testare pentru COVID-19 a unor categorii de pacienți cu risc mare de forme severe și deces, pacienți înainte de transplant, personalul de îngrijire din căminele de bătrâni. Procedurile sunt într-o permanentă actualizare, în funcție de evoluția pandemiei.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri