AU FURAT SOARELE!

AU FURAT SOARELE!(1122)


Pentru că nu cunosc, în acest sens, legislația, întreb. Dacă îți fură cineva soarele de pe cer, cui te adresezi? Întreb a doua oară, ca să fiu sigur că nu mă ia vreun jandarm harnic la măsurat cu pulanul. Am exact vârsta recomandată de conducerea de partid și de stat pentru un astfel de exercițiu! Noi, care avem toate polițiile din lume, există Poliția Soarelui în România? Să nu faceți confuzie cu autostrada Soarelui!

Vă prezint cazul meu. Te trezești, într-o dimineață, dacă ești matinal ca mine, deschizi fereastra ca să respiri aer curat, desigur, asta în imaginația ta, și...Nu îți lipsește ceva? Mă rog, nu ești “trăitor” de sentimente ca mine... Eu, de cum am deschis fereastra, am constatat că deși cerul este senin, soarele nu apare pe nicăieri! De câteva dimineți. De regulă, eu salut primul. Firesc, El este regele! Chiar așa îi spun: “Salut, soare!” Și el se înclină ușor către mine, mereu zâmbitor, și îmi dă replica la salut: “Excelență!”.

Nu vorbi de chestia asta cu voce tare! O să mă creadă ăștia nebun...Și de abia așteaptă un motiv ca să mă trimită la azil! Celor de vârsta mea le sunt interzise relațiile personale cu Soarele sau orice alte izvoare de lumină care stimulează pofta de citit. Noi suntem deja condamnați la întuneric! Adevărul că regii nu au fost, cu mici excepții, niciodată agreați de conducerile noastre de partid și de stat!

Dau anunț. Pierdut soare strălucitor de pe cerul patriei. Găsitorului, recunoștință veșnică! Azi am mai primit o lovitură sub centură. Basmul “Tinerețe fără bătrânețe” a devenit, în urma votului în unanimitate din Parlamentul României, o lectură interzisă celor de vârsta mea și nu numai. Dar, în cazul nostru, cu dedicație...Românul este învățat cu constrângerile! Luăm două mere de la Prâslea cel Voinic, o salată verde de la Harap Alb și tot supraviețuim! Libertate să avem!

Tare mă tem că ăștia, care ne-au condamnat deja la moarte, au arestat SOARELE! “Tinerețe fără bătrânețe” a fost una dintre primele mele lecturi! Poate tocmai din acest motiv au decis să interzică basmul… Ca să nu mai avem nici o speranță! Să moară totul în noi! Între timp, am primit un telefon important. S-a găsit soarele! Unde credeți că era? Am un vecin care și-a construit o vilă și a ridicat între mine și el un gard de beton cât lumea de lat și înalt de 4-5 metri! Sărmanul Soare, nu a putut să-l sară și a căzut la vecinul meu în curte unde a zăcut trei zile!

Se anunță sancțiuni drastice pentru cei care citesc pe sub mână basmul “Tinerețe fără bătrânețe”! Să mă scuzați, domnilor politicieni, că iau apărarea celor care și-au slujit țara și acum vor sfârși într-un container!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri