Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Marius Horia Țuțuianu: Viața merge înainte – Constanța merge înainte!

Marius Horia Țuțuianu: Viața merge înainte – Constanța merge înainte!(640)


Aceasta este deviza sub care noi toți, autorități și cetățeni deopotrivă, ne desfășurăm activitatea pentru scopul comun de a ne proteja atât pe noi, cât și pe cei dragi de această pandemie.

Toate eforturile noastre, ale reprezentanților statului, ar trebui să fie concentrate în acest sens. Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, țin să mulțumesc fiecărui cadru medical din spitalele constănțene. EROII în halate albe au reușit să gestioneze cu profesionalism și dedicare această criză, bazându-se doar pe fondurile alocate de la bugetele autorităților locale, la care se adaugă sponsorizările din partea reprezentanților societății civile, cărora țin să le mulțumesc.

Vă spun aceste lucruri pentru a înțelege încă o dată, că autoritățile centrale, deși au intrat într-o retorică politicianistă și populistă, nu au alocat bani unităților spitalicești din județul Constanța.

Așadar, domnilor guvernanți, vă aduc la cunoștință că în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, i-am solicitat prefectului – reprezentant al Guvernului în teritoriu, precum și președinte al CJSU, urgentarea demersurilor cu privire la alocarea sumelor necesare pentru îndeplinire prevederilor Ordonanței Militare nr. 7. Ordonanță care ne obligă să asigurăm cazarea și 3 mese pe zi, pentru personalul sanitar care lucrează în sistem de ture sau gărzi, în contextul în care bugetele autorităților locale au fost diminuate substanțial, încă de la începutul anului. În aceste condiții, domnilor guvernanți, singura soluție este alocarea rapidă a fondurilor către bugetele autorităților locale. Chestiune pe care am solicitat-o, insistent, în cadrul ședinței de astăzi.

Totodată, i-am solicitat prefectului activarea mecanismelor pentru declararea stării de calamitate, cauzată de seceta pedologică din județul Constanța. Solicitarea este întemeiată pe rapoartele Agenției Naționale de Meteorologie, cu privire la instalarea secetei pedologice, în Dobrogea.

În încheiere mă adresez vouă, dragi constănțeni, rugându-vă să rămâneți raționali, optimiști și responsabili!

#împreună #pentruOameni #cjc #Constanta #judetulConstanta #tutuianu

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri