Un nou rezervor de oxigen la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase!

Un nou rezervor de oxigen la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase!(487)


Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a extins instalația de oxigen la încă 2 saloane, iar în acest moment se lucrează la prelungirea sistemului la fiecare pat de pe toate secțiile.

Unitatea medicală dispune de un nou rezervor de oxigen cu o capacitate de 11.000 de litri care permite astfel prelungirea instalației și la saloanele din afara secției de Terapie Intensivă.

 

Rezervorul este încărcat cu oxigen medicinal, de puritate 99,9%, avizat de Ministerul Sănătății și este monitorizat de o firmă specializată care asigură reîncărcarea ori de câte ori este nevoie.

Dr. Claudia Cambrea – directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța: “Formele grave ale infecției cu virusul Covid-19 sunt cauzate de pneumonii și pentru aceasta, pacienții au nevoie de oxigen. Instalația de oxigen este foarte importantă, esențială în tratamentul acestor bolnavi, de aceea o extindem în afara secției de terapie intensivă, adică în tot spitalul”.

Primăria Constanța mulțumește tuturor celor care au răspuns apelului municipalității și s-au implicat în activitatea de transport, instalare și conectare a dispozitivului de mare capacitate din spitalul nostru.
jooble.org