Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
DUPĂ CE A DORMIT ÎN FRONT, CHIFLA NE DĂ LECȚII DE BUNĂ GUVERNARE !

DUPĂ CE A DORMIT ÎN FRONT, CHIFLA NE DĂ LECȚII DE BUNĂ GUVERNARE !(1775)


Cât timp a figurat în catalogul PSD, la secțiunea chifle și japoneze, rar îl auzeai pe Mircea Dobre combătând cu mânie proletară anumite cazuri sau fenomene din înalta noastră societate, luând atitudine! Dar, mai ales, dând indicații și sfaturi de bună guvernare! Fac o scurtă paranteză. Produsul de panificație numit japoneză a intrat pe linia de producție în serie după ce Guvernul pesedist i-a pierdut urma premierului Japoniei, uitat pe o bancă în București, unde câțiva indivizi dubioși jucau alba-neagra! Și când te gândești că primul ministru al unei țări dezvoltate venise ca să ajute România să își mai dreagă economia, iar domnii pesediști nu s-au învrednicit să-l primească așa cum s-ar fi cuvenit să o facă!

În loc de Japonia, avem parte de criticile și indicațiile prețioase ale lui Mircea Dobre, unul dintre fiii și pâinea de la cuptorul pesedist! Fiind mai tot timpul la Putere, s-a bucurat de o poziție privilegiată, fiind promovat de la cuptorul cu pâine al tatălui său direct sub aripa ocrotitoare a lui Felix Stroe. E știut faptul că lui Felix îi place să fie înconjurat de cât mai multe chifle care nu îndrăznesc să-i întoarcă vorba...Numai că domnia sa a dat dovadă, în cazul Dobre, de o incredibilă naivitate! L-a confundat cu un melcișor cu miere și l-a pus la pieptul său...Din melcișor cu miere, țin să subliniez cu miere, s-a transformat în șerpișor! Președintelui PSD Constanța, însă, pasiunea pentru chifle și superficialitatea cu care își alege prietenii și colaboratorii i-au jucat o nouă farsă!

Liderul chiflelor din PSD a reușit performanța de a-i trage basca pe ochi mentorului său! Culmea culmilor, într-un moment de glorie al acestuia! De necrezut! După ce a ieșit basma curată la finalul unor lovituri interne de partid la nivel național, se părea că lui Felix Stroe nu poate nimeni să-i taie craca de sub el...Cum i-a mai învârtit el pe degete pe câțiva dintre liderii din partid! Când pe Dragnea, când pe Tudose, când pe Dăncilă! Toți și-au rupt gâtul, Felix Stroe a căzut în picioare! Inclusiv după aventura de la Ministerul Transporturilor, unde și-a pierdut doar carioca roșie cu care a trasat celebra sa autostradă în zig-zag!

Cu Dobre, însă, melcișorul cu miere de la pieptul său, a dat-o în bară! Când l-a propus pentru postul de ministru al Turismului, Dobre devenise deja un șarpe matur care își dorea mai mult în ierarhia de partid...Destul clocise ouălele lui Felix Stroe! Și, atunci, s-a cununat cu PRO ROM NIA. O nuntă la care nimeni nu s-a deranjat să fure, conform tradiției, mireasa Mircea! În PSD, domnul Dobre avea o viață liniștită și tihnită. Pentru că tăcea în partid, se spunea că este plin de aur. Tăcerea este de aur. Ca ministru al Turismului, era considerat filozof...Tot pe baza unui cunoscut proverb. O singură dată s-a luat în clonț cu un pesedist de-al lui, “celebrul” Cattani! Pesemne că acesta se apropiase prea mult de cuptoarele cu pâine sau de alte afaceri al sale...Sau poate că a fost doar o scenetă menită să deruteze lumea care era cu ochii pe șeful de la Protecția Consumatorului…Astfel de piese de teatru cu final neprevăzut sunt puse și acum frecvent în scenă în PSD. Așa a fost lansat Cattani în cursa pentru Primăria Constanța. Cu mască! Chiar cu mult înainte de declanșarea epidemei! A dispărut alternativa cu mască sau fără mască. E musai cu mască!

În PRO ROM NIA, trebuie să ții pasul cu Victor Ponta la “strigături” ca să menții lupta de clasă la un nivel cât mai ridicat. Așa se explică atacurile lui Mircea Dobre cu pliciul la adresa Guvernului liberal. Maniera abordată este cel puțin neserioasă... Este un gest de lașitate să acuzi Guvernul Orban de starea precară în care se află Sănătatea! Uite cine vorbește! Un fost ministru pesedist? Ce a păzit domnia sa cât timp s-a aflat la butoane împreună cu partidul care l-a pus în fruntea țării? Sănătatea este un subiect dureros. Cândva, cineva va trebui să facă o radiografie a principalelor momente care au marcat prăbușirea sistemului Sănătății de la revoluție și până în zilele noastre.

Este de-a dreptul revoltător că exact cei care nu au întreprins nimic pentru a salva Sănătatea fac, acum, în plină tragedie, pe lupii moraliști! Ca să își ascundă neputința, Dobre se răstește la liberali! Îmi aduc aminte că, atunci când era președintele României, Traian Băsescu țipa în gura mare că, dacă nu le convin condițiile din țară, medicii noștri nu au decât să plece din România și să lucreze în străinătate! Cu un asemenea imbold venit de la șeful statului, medicii noștri cei mai buni au fost goniți din țară! Și, acum, dumnealui ne ține lecții despre moralitatea actului medical, despre statutul doctorului trimis la luptă cu mâinile goale! Și ca să fie cât mai convingător, domnia sa se operează la Viena!

Luptă cu virușii cu mâinile goale! Mircea Dobre este mult mai perfid. Dumnealui s-a spălat pe mâini de PSD! Cum s-ar spune, respectă indicațiile de protejare. Se spală des pe mâini. Acum, de PSD, mâine, nu se știe, poate de PRO, și ce să vezi, tocmai el, încearcă să-l tragă de urechi pe Ludovic Orban!
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri