ȘI EU SUNT PRIMAR – dialoguri, autor Gh. Haleț -  Vasile Neicu, primar Pantelimon, 2012

ȘI EU SUNT PRIMAR – dialoguri, autor Gh. Haleț - Vasile Neicu, primar Pantelimon, 2012(874)


- Dumneata nu ai diplomaţie. Eşti un băiat muncitor.

- Mie nu îmi place să păcălesc lumea cu minciunele. În luna mai a început campania electorală, dar nu cum se face, nu știu.

- Pe faţă.

- Pe faţă! Dar nu cum se face acum! Mai rău!

- Da, păi se spunea la un moment dat că...

- Am tăcut din gură, am tăcut din gură şi în luna ianuarie nu mai era magazin, că nu-l mai votaţi pe ăsta, nu-l mai votaţi pe ăsta. Şi atunci m-a sunat unul din întâmplare să mă întrebe nişte lucruri, i-am răspuns şi i-am spus că am o problemă. I-am spus. Trimite-ţi pe ai dumneavoastră şi verificaţi. A trimis, nu a trimis, nu ştiu. Dar nu a doua zi, ci a treia zi mi-a trimis că a început contractul. Am fugit la Constanţa. Dle primar, unde sunteţi. Le-am spus că la Constanţa. Păi cine semnează procesul verbal? Păi, nu ştiu cum e întocmit. Ce sancţiune e acolo? Zice: avertisment. Vi-l semnează viceprimarul.

- Şi le suporţi?

- Eu, faţă de prefect, nu am fost PSD-ist. Eu am fost un om normal. Şi prima dată când mă voi întâlni cu el în faţă, am să îi spun.

- Şi ce-i spui? Du-te-n aia sau în ailaltă?!

- Nu. Eu nu vorbesc aşa. Am să-i spun: dl prefect, îmi doresc să mai ajungeţi o dată prefect.

- Milena, cum e domnul primar Neicu din calcule numerologice?

- Aveţi cifra destinului 4. Primarul Neicu este stabil, practic şi disciplinat, o ştiu mai toţi. Că este permanent ocupat şi cu gândul la muncă, cei de la serviciu au cam observat. Tiranic şi orgolios, cu iniţiativă, vor spune cei care îl au ca şef. Puţini ştiu însă că iubeşte perfecţiunea, că este intuitiv şi mai ales că are lungi momente de aprinse discuţii el cu sine. Este încăpăţânat. Nu acceptă să îi spui tu ce e mai bine să facă, ce drum ar fi mai bun. El ştie cel mai bine. Uneori este mai bine să nu-l deranjezi, chiar dacă ai observat că este liber. Atunci gândeşte, pune la punct strategii. Sunt clipele lui de răgaz. Aşteaptă să te cheme el. Asta este pe scurt descrierea primarului.

- Corect! Corect! Așa sunt.

- Poţi să-ţi închipui? Numai din calcule. Sună Mitroi de la Valu Traian după ce a apărut cartea cu descrirea lui numerologică şi întreabă dacă toate astea sunt numai din cifre şi calcule.

- Mitroi? Am plecat într-o delegaţie prin Europa. În 2008, habar nu avea de cum e să fii primar. Noi ne cunoşteam mai demult: Nea Vasile în sus, nea Vasile în jos, lângă Cristea, ăla de la Costinești, în autocar. Ăla şi-a luat o boxă din aia plină de whiskey şi bere. Cică: am luat pentru voi. Dar el era așa în fiecare zi! Toată lumea lasă hârtiile la el la primărie pentru dimineaţa că vine dl primar să le semneze până la 7.30 – 8.00. De la 8.00, la revedere, are altă treabă.

- Spuneaţi ceva de domnul Mitroi.

- Aşa, şi când să plece la PD, face căminul. L-am întrebat de unde are bani şi mi-a spus că de la Nicuşor. Cum să-ţi dea, măi, că tu pleci! Zice: acum l-am păcălit. Şi eu mă dusesem să-mi dea bani pentru căminul ăsta şi mi-a spus că nu are. Am tăcut din gură! Ne cheamă o dată la o adunare. Zice: au plecat trei de la noi. Se uită la mine şi zice: ce te uiţi aşa la mine. Şi i-am spus: ştiţi când v-am rugat să ne daţi bani și nouă? Şi acum o lună i-am spus că am informaţii că Mitroi vrea să vină iar la PSD. Şi ştii ce mi-a spus acum? Dacă ultimul primar din PSD îmi spune să nu vin şi ăla eşti tu, nu vine. S-a dus la PNL!

- E un tip interesant, Nicuşor. Puţină lume ştie cum e de adevăratelea.

- În comparaţie cu Mazăre, nu se compară. E un muncitor, un... Are caracterul mai aşa, mai... când e vorba de făcut, ăsta când a intrat într-o localitate şi a văzut o clădire mai prăpădită zice măi, nu trebuie să o facem și pe asta? Chiar dacă eşti la PC sau unde oi fi, o facem!

- Nicușor este şi foarte muncitor. Asta este calitatea lui.

- Aşa este. Eu îl admir!

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri