Clubul Rotary Pontus Euxinus lansează programul „Promenada Inimilor”(1010)


Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanța împreună cu Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie, lansează duminică 29 septembrie, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, cu lungimea de 3 km, în oraşul Constanța.
Obiectivul programului „Promenada Inimilor” este acela de a încuraja persoanele de toate vârstele să facă mișcare, ca parte importantă a prevenției cardiovasculare.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă- Preşedintele Fundaţiei Române a Inimii

„Este un bun prilej pentru comunitatea Constanței de a da un exemplu de solidaritate cu acest proiect, pe care noi l-am denumit simbolic “Constanța, Inima Mea”. Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanța consideră că e mai bine să acționezi preventiv, decât să tratezi boala mai târziu. Noi am aderat la acest proiect și în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța am ales un traseu de promenadă în Parcul Tăbăcărie unde locuitorii Constanței să facă zilnic mișcare.

”Vă așteptăm pe 29 septembrie, la ora 1100, la intrarea în Parcul Tăbăcărie din parcarea City Park Mall, pentru a parcurge traseul împreună. Traseul va rămâne deschis pe timp nelimitat. Pentru o inimă sanatoasă fiți alături de noi”, a declarat Elena Dumitrescu, Președinte Rotary Club Pontus Euxinus Constanța.

Pentru prima dată, Fundaţia Română a Inimii în parteneriat cu Clubul Rotary organizează „Ziua Mondială a Inimii” în 25 de oraşe din România (în parteneriat cu Republica Moldova).


Fundaţia Română a Inimii (FRI), www.romanianheart.ro, a fost înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie pentru pregătirea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor iniţiate de Societatea Română de Cardiologie.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri