Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Septimiu Bourceanu: DE CE JUDEȚUL CONSTANȚA?

Septimiu Bourceanu: DE CE JUDEȚUL CONSTANȚA?(784)


Prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu a făcut următoarele precizări pe pagina sa de socializare:

" Înainte de a citi și a rezona cu declarații panicarde cu iz penal și încercări de campanie electorală nerușinată din partea unor autorități ale județului care ar trebui să respecte deciziile Guvernului României, ar trebui să cunoașteți o parte din argumentele care i-au determinat pe guvernanți să carantineze 1500 de ROMÂNI în județul Constanța.

📌 Epidemiologii spun că într-un scenariu în care 10% dintre ei ar fi pozitivi COVID 19 și nu ar fi în carantină, atunci în 20 de zile încă 21.000 de persoane ar fi infectate (la o creștere cu 30% de la o zi la alta-aproximativ ce vedem acum). 3% dintre ai ar muri - conform datelor actuale, adică 60 de persoane din cei infectati în 20 de zile. Iar cifrele ar crește de la o zi la alta. Asta s-ar putea întâmpla în scenariul în care situația nu ar fi gestionată eficient.

📌 Daca sunt în carantină, atunci transmiterea se stopează. Daca sunt în carantină într-un spital atunci au șanse și mai mari de tratament. CARANTINA, IZOLAREA ȘI PĂSTRAREA DISTANȚELOR SUNT ESENȚIALE.

📌 De ce județul Constanța? Pentru că județul nostru are cel mai mare număr de paturi de recuperare din România, în unități medicale specializate care pot fi transformate în centre de carantină izolate și bine păzite. Cel mai important ar fi sa atragem resurse in aceste spitale si in timp foarte scurt sa le dotam cu ventilatoare si oxigen.

📌 Ce se întâmplă exact cu acești oameni din momentul în care ajung în România? Cum au coborât din avion sunt testați de medicii de la Direcția de Sănătate Publică, iar testele sunt trimise imediat la Institutul Matei Balș pentru prelucrare. Asta pentru că, așa cum susțin absolut toți specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății și până la epidemiologii din toate statele lumii, TESTAREA este prioritate zero pentru stoparea pandemiei.

📌Cât timp vor sta acești oameni la noi și în ce condiții? În momentul în care perioada de carantină va trece, românii neinfectați vor fi trimiși acasă, în județele de domiciliu, în mod organizat. Între timp ei vor fi cazați și păziți de autoritățile statului român. Nu vor ieși pe străzi, nu vor avea contact cu locuitorii județului și nu vor putea fi vizitați cât durează perioada de carantină.

📌 Facem un apel la calm, responsabilitate și solidaritate. Facem un apel la oamenii politici care încearcă să câștige capital electoral într-o situație de profundă criză medicală și umană: " Opriți-vă! Nu faceți decât să induceți panică! Sunteți autorități ale județului și comportați-vă ca atare! Respectați deciziile autorităților statului român! Nu deveniți penali instigând la revoltă!" "

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri