Deputatul cu trei facultăţi care nu cunoaşte gramatica elementară

Deputatul cu trei facultăţi care nu cunoaşte gramatica elementară(1272)


Florin Gheorghe este deputat. Florin Gheorghe a absolvit trei facultăţi. Florin Gheorghe nu ştie să scrie corect câteva fraze în limba română.

Într-un comunicat de presă semnat de către deputatul PDL, pe o temă gravă, cea a închiderii podului de la Agigea, parlamentarul cu trei licenţe reuşeşte să facă mai multe greşeli grave gramaticale, de care i-ar fi ruşine şi unul copil din ciclul primar.

„Incompetenta autoritatilor statului fac ca lucrarile, incepute acum doi ani si jumatate, sa nu se mai termine.”

Domnule deputat, una dintre regulile de bază ale gramaticii limbii române spune că subiectul se acordă cu predicatul în ceea ce priveşte numărul. Ne scuzaţi, explicăm mai simplu: dacă subiectul este la singular, adică este unul singur, şi predicatul trebuie să fie la aceeaşi formă. Aşadar, în exemplul de mai sus, corect era „Incompetenta autoritatilor statului FACE ca lucrarile....”

De asemenea, domnule deputat, dumneavoastră, ca şi mulţi alţi oameni, vă duceţi la SERVICIU, nu la SERVICI.

Nu mai punem la socoteală o abreviere scrisă greşit (CNADR) sau faptul că folosiţi diacriticele numai la începutul textulul, probabil din lipsă de timp. Nu mai punem la socoteală nici că într-o enumerare nu trebuie să lipsească virgulele (de 10,15 20 de km).

Sa nu mai punem la socoteală nici faptul că nu ştiţi să folosiţi forma impersonală a termenului „va trebui” – o chestiune de fineţe gramaticală.

Să nu mai amintim nici că funcţiile nu se scriu cu litere mari, aşa cum aţi făcut dumneavostră, orbit poate de strălucirea funcţiei de “Ministru” sau de cea de “Prefect” al “Judeţului”.


În ciuda greşelilor grave de exprimare, Florin Gheorghe se poate lăuda, spuneam, că a absolvit trei facultăţi, toate în cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, şi anume Facultatea de Ştiinţe Economice, secţia Turism – servicii, Facultatea de Construcţii, secţia Construcţii Civile, Agricole şi Industriale, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, secţia Ştiinţe Politice. În plus, deputatul a absolvit, o să vă miraţi, chiar şi cursuri de comunicare pentru tineri politicieni, în cadrul Fundaţiei Hanns Siedel, dar şi cursurile Academiei Europene a tinerilor politicieni.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri